Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käsipalloseura Atlaksen joukkueissa pidetään menestysodotuksissa jalat maassa – "Asenteella voi kompensoida kokemuksen puutetta", sanoo naisten joukkueen kapteeni

Atlas luopui toissa kesänä paikastaan käsipallon miesten SM-liigassa ja joutui viime kaudella ottamaan vauhtia 2. divisioonasta eli kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta.

Kausi jäi koronan vuoksi hieman kesken, mutta Atlas oli siinä vaiheessa voittanut kaikki ottelunsa ja sille tarjottiin paikkaa 1. divisioonasta. Sen vantaalaiset ottivat vastaan.

Nyt, kun Teemu Kaulion päävalmentama Atlas on pelannut 1. divisioonassa kolme peliä, sillä on yksi voitto ja kaksi tappiota. Tänään vantaalaiset vierailevat Helsingin Urheilutalossa HIFK Akatemian isännöidessä. Sen jälkeen Atlaksella on peleissä kahden ja puolen viikon tauko, joka päättyy 8. marraskuuta Porvoon Akillesta vastaan pelattavaan kotiotteluun.

Atlaksen miehet ovat liikkeellä maltillisin menestystoivein. Katseet on suunnattu kauemmas tulevaisuuteen.

– Ei meillä vielä mitään nousutavoitteita ole. Mutta pitkällä tähtäimellä tarkoituksena tietysti on, että Atlas jälleen nähtäisiin korkeimmalla sarjatasolla, toteaa Atlaksen kapteeni Klaus Sarin.

Pitkän uran kenttäpelaajana tehnyt ja jo viime vuosituhannen lopulta asti Atlaksen edustusjoukkueessa pelannut Sarin pelaa nyt maalivahtina lopetettuaan nelisen vuotta jo kertaalleen pelaajauransa.

– Siis kilpaurheilun, täsmentää Sarin, 38.

– En pidä itseäni enää kilpaurheilijana.

Kenttäpelaajataustastaan hän katsoo olevan tolppien välissä runsaasti hyötyä.

– Suunnilleen tietää, mistä heitto voi tulla, kertoo itse pitkälti yli 700 pääsarjaosumaa paukutellut Sarin.

Nyt Atlaksen ykköspyssy on Ronny Nummelin.

– Etevä kundi, Sarin luonnehtii 19-vuotiasta Atlaksen omaa kasvattia, joka kävi Ruotsissa Alingsåsissa käsipallolukion ja palasi täksi kaudeksi Vantaalle.

Klaus Sarin on oman pelailunsa ohessa Atlaksen naisten edustusjoukkueen päävalmentaja. Jo viime kaudella hän oli naisten joukkueen valmennustiimissä Johan Öllerin apuna. Atlaksen naiset jäivät silloin SM-sarjassa peränpitäjiksi.

Nyt tuntuu olevan toinen meininki. Heti sarja-avauksessa kukistui Sjundeå IF Myyrmäen urheilutalossa yhdellä maalilla (22–21).

– Pelaajien reaktiosta voittomaalin jälkeen pystyi päättelemään, kuinka tärkeä voitto oli henkisesti, Sarin sanoo.

Viime sunnuntain vierasottelussa HIFK:ta vastaan tuli sitten kyytiä (34–23). Naisten SM-sarjassa pelataan kuuden joukkueen nelinkertainen runkosarja, jonka jälkeen neljä parasta pelaavat mitaleista play off -tyyppisesti. Kaksi huonointa karsii I divisioonan kärkijoukkueiden kanssa.

– Neljän joukkoon pääseminen on tietysti tavoitteemme, Sarin sanoo.

Samaa mieltä on naisten edustusjoukkueen kapteeni Matilda Cordeiro, 24.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Toivottavasti pysymme kaikki terveinä ja saamme pelattua kauden läpi ilman koronakaranteeneja, sanoo Suomessa syntynyt mutta isänsä puolelta brasilialaiset sukujuuret omaava Cordeiro. Hän aloitti käsipalloilun 12-vuotiaana Grankulla IFK:ssa, mistä siirtyi A-juniori-ikäisenä Atlakseen. Cordeirokin pitää kauden avauspelistä napattua voittoa tärkeänä.

– Olemme tehneet kovasti duunia, ja oli kiva, että pääsimme heti näyttämään itsellemme, että pystymme säilyttämään tasomme pelissä. Itseluottamuksen kanssa kun on ollut vähän ongelmaa, Cordeiro myöntää.

– Jokaiseen peliin menemme tietysti jatkossakin niin kovaa kuin pystymme. Asenteella voi kompensoida kokemuksen puutetta, painottaa Cordeiro, joka myös valmentaa Atlaksen B-tyttöjä. Cordeiro ei ole joukkueen vanhin mutta pääsarjakausissa mitattuna kokenein. Kaiken kaikkiaan Atlaksella on nuori joukkue.

Mariela Lönnqvist (20) ja Emma von Nandelstadh (18) tulevat viime kauden tapaan saamaan paljon vastuuta, päävalmentaja Sarin lupaa.

Myyrmäen urheilutalossa la 24.10. klo 15 käsipallon naisten SM-sarjan ottelu Atlas-Kyrkslätts IF. Atlaksen seuraava miesten I divisioonan kotiottelu on su 8.11. klo 14.45 Porvoon Akillesta vastaan.