Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitääkö treenatessa käyttää kasvomaskia? – "Jos ei näillä ohjeilla koe kuntosaleja turvallisiksi, on syytä jättää palvelu toistaiseksi käyttämättä"

Korona: Liikuntajohtaja toivoo kunnille selkeämpiä ohjeistuksia.

Vantaan kaupunki suosittelee 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina kun lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi liikuntapaikkoja.

Liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kuitenkin korostaa, että maskien käyttösuositus on rajattu Vantaalla yleisille alueille, ei itse liikuntatiloihin. Yleisiä alueita ovat liikuntapaikoilla esimerkiksi käytävät, katsomot ja pukutilat.

Maskia suositellaan käytettävän myös kaikissa niissä tilanteissa, joissa liikunta-aktiviteetti ei estä maskin käyttöä.

– Mikäli itse liikuntatiloissa, esimerkiksi kaupungin kuntosalilla, haluaa maskia käyttää, ei sille ole estettä – velvoitetta ei kuitenkaan ole. Maski kasvoilla on hankala kuntoilla, Kallislahti sanoo.

Hän korostaa mahdollisuutta pitää omaehtoista "koronataukoa" kuntosalilta.

– Mikäli asiakas katsoo, ettei näillä ohjeilla koe kuntosalien käyttöä turvalliseksi, on syytä jättää palvelu toistaiseksi käyttämättä.

Kallislahti harmittelee sitä, ettei viranomaisilta ole vielä tullut täysin selkeitä liikuntapaikkoja koskevia suosituksia. Suositukset ovat hänen mukaansa olleet kovin yleisluontoisia ja ne ovat jättäneet paljon pohdittavaa linjauksia tehtäessä.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö miettii vielä näitä sanoituksia. Esimerkiksi suosituksissa mainittua lähikontaktia ei ole tällä hetkellä selkeästi määritelty. Se tulkitaan ihan fyysisenä kosketuksensa, sählyn tai vastaavan pelaamisena.

Suosituksia ollaan valmiita Vantaalla joka hetki muuttamaan.

– Seuraamme hallituksen linjauksia. Varsinaiset meitä koskevat määräykset tulevat aluehallintovirastolta. Toistaiseksi siitä suunnasta ei ole uusia määräyksiä tullut.

Kallislahti kertoo, että pääkaupunkiseudulle yritetään saada yhtenäiset sisäliikuntaa koskevat suositukset.

– Keskustelu niistä on vasta kunnolla käynnistynyt.