Vilma Alina viihtyy nyt yhä paremmin istuvan yleisön edessä – Kulttuuritalo Martinuksessa esiintyvä artisti työstää parhaillaan kolmatta pitkäsoittoaan

Voi olla sekä pieniä hetkiä että hitaita kasvuja ja on mahdollista luoda pidempiä kaaria.

Näin hahmottelee festari- ja klubilavoilta tuttu Vilma Alina Lähteenmäki konserttisaleissa esiintymisen, joka häntä on alkanut yhä enemmän viime vuosina kiinnostaa samoin kuin akustisempi keikkameininki.

– Ennen halusin yleisöksi bilettävän joukon, mutta nyt on tuntunut siltä, että paras fiilis itsellä onkin silloin, kun salissa on istuva yleisö ja aika hiljaista, muusikko sanoo.

Lauantaina artisti pääsee toiveympäristöönsä Martinuksen salissa. Kotimaisella popkentällä vahvan sijan valloittanut, omaa musiikkiaan tekevä laulaja tulee jo toistamiseen lyhyen ajan sisään Vantaalle, sillä kaksi viikkoa sitten hänet nähtiin Tikkurilassa Vernissassa järjestetyssä Rikotaan rajoja -tapahtumassa.

Martinuksessa Vilma Alina esiintyy ensimmäistä kertaa, mutta aivan vieras paikka ei hänelle ole.

– Kävin lukioaikoina katsomassa siellä Vaskivuoren lukion tekemän musiikkiproduktion.

Korona-aika ei ole kulunut sormia pyöritellessä. Kolmas albumi on työn alla.

– Olen kirjoittanut paljon biisejä ja tehnyt studiohommia, Vilma Alina kertoo.

– Seuraava levy on vähän luomumman kuuloinen. Siinä on hyödynnetty aiempaa enemmän äänitettyjä soittimia, kuten jousia, pianoa, kitaraa, ja rumpuja.

Lue myös: Vilma Alina teki toisen albuminsa kepeästi ja se kuuluu myös lopputuloksessa – ”Taustalla on oltava oikea tunne”

27-vuotias muusikko aloitti ammatillisen työnsä vuonna 2013 Robinin liveyhtyeen kosketinsoittajana. Nyt hän on keskittynyt jo muutaman vuoden omaan artistin uraansa.

Universal Music Finlandille levyttävä Vilma Alina on alusta lähtien ollut oman tiensä kulkija.

– Olen aina halunnut olla vain se kuka olen ja ollut vähän allerginen kovin vahvalle brändäämiselle omalla kohdallani. Vierastan vain yhdenlaisen artistiroolin tekemistä, hän toteaa.

– Olen ihmisenä vuosien varrella kasvanut ja muuttunut varmaan paljonkin ja muuttunut samalla myös artistina. Se on tapahtunut tosi luonnollisesti.

Vilma Alinan mukaan uudet artistit ovatkin tänä päivänä yhä voimallisemmin itse oman tekemisensä ohjaimissa.

– Koska uusia, nuoria tekijöitä on niin paljon, on ehkä myös levy-yhtiöille kannattavampaa napata joukosta sellaisia, joilla on jo valmiiksi oma vahva juttu ja oma ääni, kuin ruveta tyhjästä rakentamaan, hän uskoo.

– Vaikutuksensa on varmaan yleisölläkin, koska tuntuu, että myös yleisö aistii ja kuulee läpi, onko joku oma itsensä vai ei.

Vahva tarve luoda ja eri maailmoihin sukeltaminen on muusikolle perua jo lapsuudesta. Sen ovat musiikin lisäksi mahdollistaneet piirtäminen maalaaminen ja kirjoihin uppoutuminen.

– Sosiaalisissa tilanteissa olen usein sellainen tarkkailijaihminen. En ole halunnut missään vaiheessa, että biisini olisivat pelkästään minusta kertovia tai suoraan omasta elämästäni tai päiväkirjasta. On ollut inspiroivaa tarkkailla muita ihmisiä ja kertoa myös muiden tarinoita.

Martinuksessa artisti piirtänee musiikillaan kaarta, jossa kuullaan varhaisempiakin kappaleita.

– Mietimme vähän uusiksi settiä, kun biisejä alkaa olla jo sen verran, että voi valkkailla. Tarkoituksena on tehdä nimenomaan konserttisaliin sopiva kokonaisuus.

Kokoonpanoon kuuluu ainakin kitaristi, kosketinsoittaja, basisti ja rumpali.

– Ja ehkä myös muita instrumenttivierailijoita, eli vähän ylläreitäkin saattaa olla luvassa, laulaja lupaa.

Vilma Alinan tulevalta albumilta julkaistiin tammikuussa sinkkuna Rikollinen ja elokuussa Nuoret rakastavaiset.

Musiikkituottajat ry palkitsi hänet äskettäin Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vilma Alinan kappaleita on striimattu suoratoistopalveluissa jo yli 50 miljoonaa kertaa. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Juha88, Palasina ja Syliin.

Hän on kirjoittanut kappaleita myös muille, muun muassa Abreulle, Nelli Matulalle ja vantaalaislähtöiselle Jannalle.

Vilma Alina Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) la 24.10 klo 19 , liput 15,5/18 euroa, Lippu.fi. Keikan voi katsoa myös striimattuna, liput 11,50 euroa keikat.fi:stä .

Lue lisää: Neljä nuorta naisartistia teki uuden Kesäkumikappaleen – "Seksi on kivaa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut