Vantaalla Petikossa sekä Vehkalan juna-aseman ja Keimolan välisellä kevyen liikenteen väylällä on nähty susi. Havainnosta kertoi muun muassa Yle torstaina.

– Se lienee sama susi. Enpä ihmettelisi, jos seuraava havainto tulisi Espoosta, sanoo Vantaan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Juhani Laitinen.

Hän perustelee sitä sillä, että suden huomatessa, ettei se pääse etenemään radan yli Länsi-Vantaalla se lähtee toiseen suuntaan.

Laitinen sai kuulla Petikon susihavainnosta radiosta. Keimolan ja Myllymäen rajamailla liikkuneesta sudesta hänelle soitti keskiviikkona nainen, joka kuvaili eläimen hyvin luotettavasti.

– Kuvaus täsmäsi ja nainen kertoi nähneensä susia aiemminkin asuessaan Etelä-Pohjanmaalla.

Suden jälkiä Laitinen ei pystynyt varmentamaan, sillä eläin oli liikkunut murskepäällysteisellä reitillä. Hän kuitenkin uskoo, että naisen näkemä eläin oli susi.

Eikä se olisi mikään ihme.

– Tänä kalenterivuonna Vantaalla on kirjattu 5–6 susihavaintoa.

Lue myös: Vantaan susihavainto vahvistumassa – Peto liikkuu nyt kohti itää

Erämaiden asukkia on nähty keväällä muun muassa Hakunilassa, Keimolanmäessä ja Askistossa.

Keväällä, helmi-maaliskuussa laumasta erotetut sudet etsivät uutta reviiriä laajalta alueelta ja silloin niitä voi nähdä lähelle asutustakin. Länsi-Vantaalla nähtiin keväällä myös susipariskunta.

– Outoa on, että ne etsivät syksyllä reviiriä ja tulevat asutuksen keskelle. Se kertonee jotain susien määrästä, Laitinen pohtii.

Uudellamaalla susille riittää ravintoa, sillä täällä elää runsaasti muun muassa peuroja, kauriita, jäniksiä ja rusakkoja.

Laitinen sanoo, että susi ei luontaisesti väistä ihmistä niin kuin karhu. Siksi niin harva ihminen näkee karhun, vaikka niitä on enemmän kuin susia.

Pelkoon ei Laitisen mukaan kuitenkaan ole syytä.

– Mutta pitäisin koiran kytkettynä.

Peto on aina arvaamaton.

Lue myös: Susihavainto Vantaalla – "Kyllä suden ketusta erottaa"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut