Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalle vaaditaan uutta hätämajoituspaikkaa – "Upea osoitus yhteistyöstä politiikassa"

Apu: Virkamiesten tehtäväksi on annettu selvittää, minne hätämajoituspaikka voisi tulla.

Vantaalla ei ole tuoreen valtuustoaloitteen mukaan riittävästi hätämajoituspaikkoja asunnottomille.

Aloite vaati, että tilanne on korjattava, jotta tulevana talvena löytyy hätätilanteessa katto pään päälle niin päihteitä käyttäville kuin päihteettömille.

Aloite on poikkeuksellinen siinä mielessä, että sen allekirjoittivat kaikki puolueiden valtuustoryhmät. Alkunsa idea sai Asunnottomien yö -tapahtumassa 17. lokakuuta.

Aloitteessa muistutetaan, että Suomen 4 600 asunnottomasta noin puolet elää pääkaupunkiseudulla ja että koronaepidemia on entisestään heikentänyt monen kodittoman tilannetta.

Tällä hetkellä hätämajoitusta tarjoaa Vantaalla Koisorannan palvelukeskus. Lisää tilaa kuitenkin aloitteen mukaan tarvitaan, koska Koisorannan majoitustilat eivät ole aina riittävät ja sen tarjoamaa majoitusta hyödyntävät lähinnä päihdeongelmaiset. Nyt vaaditussa hätämajoitusratkaisussa tulisi olla myös päihteetön puoli.

Aloite jätettiin valtuuston kokouksessa maanantaina 19. lokakuuta. Sen tekstin ovat kirjoittaneet valtuutetut Antero Eerola (vas.) ja Tiina Tuomela (kd.). Eerola kuvaa aloitteen etenemistä.

– Virkamiesten tehtäväksi on annettu selvittää pikaisella aikataululla, minne hätämajoitustila voisi tulla ja mikä sen paikkamäärä on. Kustannuksiin ei varmasti kaadu se, että asuntoa vailla olevalle ihmiselle tarjotaan lämmin yösija, patja ja tyyny.

Tuomela korostaa kyseessä olevan kaikkien poliittisten valtuustoryhmien yhteinen aloite.

– Tämä on upea osoitus yhteistyöstä politiikassa. Uskon aloitteen etenevän. Aiempi vastaava aloite vuonna 2017 eteni alkuun hyvin, mutta ei päässyt kuitenkaan maaliin.