Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Uusi sivusto kokoaa laajasti tietoja Vastaamon tietomurron uhrien auttamiseksi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa yhteisen Tietovuotoapu.fi -sivuston, jonne kootaan oleellinen tieto psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhrien auttamiseksi.

Sivustolla on tarjolla tietomurron uhreille toimintaohjeita ja auttavien organisaatioiden yhteystiedot.

– Huoli on suuri ja esiin nousi vahvasti tarve ajantasaisen tiedon saatavuudesta yhdestä tietolähteestä. Olemme viikonlopun aikana rakentaneet yhdessä muiden kanssa Tietovuotoapu.fi -sivuston, josta tietomurron uhrit löytävät apua ja ohjeet omien tietojensa suojaamiseen. Toivomme, että uhrit löytävät sivustolta apua tässä vaikeassa tilanteessa, toteaa Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa tiedotteessa.

Toistaiseksi sivustolla on yhteydet sosiaali- ja terveysministeriöön, Rikosuhripäivystykseen, SPR:ään, Valviraan, Mieli ry:hyn, keskusrikospoliisiin, Kirkon palvelevaan puhelimeen, Mannerheimin lastensuojeluliittoon ja Digi- ja väestötietovirastoon sekä Tietosuojavaltuutettuun.

Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja siitä tulee kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, tiedottaa Traficom.

Lue lisää: Miten toimia jos on Vastaamon tietomurron uhri? Tässä tärkeimmät ohjeet ja neuvot tuen hakemiseksi