Rakentaminen: M2-Kodit kokeilee uudenlaisia tiloja Vantaalla.

Uusiin vuokrataloihin Laajaniitynkujalla tehdään tiloja, joita ei ihan joka kerrostalossa olekaan. Yksi erikoisuuksista on 15-kerroksiseen tornitaloon tuleva tilapäiskäyttöön tarkoitettu yksiö. Sitä kutsutaan lempinimellä mummola.

– Se on vuokrattava vierashuone, jossa vaikkapa isovanhemmat voivat yöpyä omissa oloissaan vierailun aikana, kertoo Y-Säätiön projektipäällikkö Riku Lehtiö.

Kohteen rakennuttaa Y-Säätiön kokonaan omistama M2-Kodit Oy.

Koska talo on vasta pelkkä monttu lähellä Martinlaakson juna-asemaa, mummolan vuokran hintaakaan ei ole vielä määritelty.

– Ei se missään nimessä ole hotellihinnoissa, Lehtiö toteaa.

Hän huomauttaa, että M2-Kotien vuokrat ovat muutoinkin kohtuuhintaisia, sillä säätiö on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon.

Ei se missään nimessä ole hotellihinnoissa.

M2-Kotien asuntoihin ei ole tulorajoja, mutta varallisuusraja on. Tärkein kriteeri asunnon saamiseksi on sen tarve.

Tornitalon herkut eivät lopu mummolaan. Talon katolle, sinne 15:nteen kerrokseen, rakennetaan saunaosasto terasseineen ja juhlatila.

– Se sopii perhetapahtumille, kuten syntymäpäiville, Lehtiö mainitsee.

Lisäksi talon aulaan tehdään etätyöpisteitä ja muutama pieni neuvottelutila.

– Talossa asuva yrittäjä voi pitää siellä vaikka bisnestapaamisia.

Aulaan kaavaillaan myös kahviota ja siihen työntekijää, joka hoitaisi samalla juhlatilan organisointia ja huolehtisi vierashuoneen vuodevaatteiden vaihdon.

Tornitalon lisäksi naapuriin rakennetaan kaksi kahdeksankerroksista vuokrataloa, joiden asukkaat voivat niin ikään hyödyntää tornitalon tiloja ja palveluja. Mutta niihin tulee myös omaa ”ekstraa”, kuten yksityinen päiväkoti.

– Tästähän purettiin kaksi päiväkotia, suomen- ja ruotsinkielinen, ja hoitopaikoille on tarvetta, Lehtiö huomauttaa. ja osoittaa vielä tyhjänä ammottavaa aluetta.

Alueelta on purettu yhteensä viisi 1970-luvun, kolmikerroksista taloa.

Kahdeksankerroksisiin taloihin tehdään kuraeteinen, jossa lasten kuravaatteiden lisäksi voi puhdistaa koiran ravasta. Samaan pihapiiriin, Laajavuoren puiston reunalle, tulee myös omistusasuntoja. Kuusikerroksisen talon rakentaa T2H Rakennus Oy.

Rakennusyhtiön kanssa on tehty sopimus, että sen kuntosalia ja pesulaa voivat käyttää myös M2-Kotien taloissa asuvat ja T2H:n talon asukkaat voivat hyödyntää tornitalon juhlatilaa.

M2-Kotien talot rakentaa YIT ja niihin valmistuu yhteensä 193 vuokra-asuntoa. T2H:n taloon rakennetaan runsaat sata asuntoa.

Laajaniitynkujan varrella sijaitsee entuudestaan kolme M2-Kotien taloa. Kahdeksankerroksiset talot ovat valmistuneet 2018 ja -19.

Ensimmäistä uusista taloista aletaan rakentaa marraskuussa ja se on valmis vuoden 2022 lopulla. Tornitalo rakennetaan viimeisenä ja se valmistuu syksyllä -23.

Riku Lehtiö sanoo, että Martinlaakson uusien talojen palvelut ovat heille ”vähän koekappaleita”, sillä sellaisia ei ole tehty aiemmin. Jos taloissa viihdytään ja palvelut toimivat, niitä voidaan ”monistaa” muuallekin.

– Tällaisella määrällä palveluita kohteen koon täytyy kuitenkin olla iso.

Perusteeksi erilaiselle rakentamiselle Lehtiö sanoo, että Y-Säätiö ja M2-Kodit haluavat erottua massasta siten, etteivät ne tarjoa ”pelkkiä asuntoja”.

– Omistusasuntopuolellahan tällaista ei juuri ole.

Y-säätiö

Asuntoja yli 17 000

Y-Säätiö on maan neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija.

Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa.

Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon.

Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. Vantaalla niitä on muun muassa Pakkalassa, Ilolassa, Hakunilassa ja Myyrmäessä.

Asunnot omistaa ja niitä hallinnoi M2-Kodit, jonka säätiö omistaa kokonaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut