Ruotsalaisuuden viikolla 20-vuotisjuhlavuosi – Svenska veckan kuuluu ja näkyy tuttuun tapaan myös Vantaalla

Ruotsalaisuuden viikolla vauvat ja taaperot saavat sukeltaa sirkustunnelmiin kaksikielisissä työpajoissa. Vantaan kulttuuripalvelut

Yksi monipuolisena muusikkona tunnetuksi tulleen Lasse Mårtensonin kuuluisimmista sävellyksistä on Kaikki paitsi purjehdus on turhaa.

Niinpä kappaleesta on saanut nimensä myös Svenka veckanin tapahtumiin kuuluva musiikki-ilta Lasse Mårtensonin laulujen ja sävellysten parissa Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurilantie 36) tiistaina 3. marraskuuta kello 18–19.15.

Tunnelmallisessa illassa Mårtensonin musiikkia esittää Benny Törnroos sekä ruotsiksi että suomeksi ja pianon ääressä taituroi Henrik Wikström. Liput maksvat 4 euroa ja niitä saa kulttuuriliput.vantaa.fi:stä Illan järjestää Vantaan kulttuuripalvelut.

Viikolla on tapahtumia kaikenikäisille ja niihin sisältyy myös kaksikielistä ohjelmaa. Taaperot ja vauvat muun muassa pääsevät sirkustelemaan niin ikään 3. marraskuuta Myyrmäkitalossa (Paalutori 3, 2 krs.), jossa aivan perheen pienimmille aikuisen kanssa järjestetään sirkustyöpaja yli 12 kuukauden ikäisille kello 10–10.45 ja alle 12 kuukauden ikäisille kello 11.15–12. Kaksikielisessä sirkustyöpajassa tutustutaan leikkimielisesti akrobatiaan ja opitaan uusia lauluja ja leikkejä.

Pääsy sirkustyöpajoihin on vapaa, mutta ilmoittautuminen pakollista sähköpostilla osoitteeseen kulttuuritapahtumat@vantaa.fi.

Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään aina marraskuussa ruotsalaisuuden päivän 6. marraskuuta yhteydessä, eli ensi viikolla. Vantaan, kuten 16 muun viikkoa viettävän paikkakunnan tapahtumat löytyvät viikon kotisivuilta, svenskaveckan.fi:stä.

Kuluva vuosi on tapahtuman 20-vuotisjuhlavuosi. Ruotsinkielinen kulttuuriviikko syntyi, kun Helsinki valittiiin yhdeksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2000.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut