Tikkurilan aseman viereinen toimisto- ja liiketalo pitenee – katutasoon tulee ravintola aurinkoterasseineen

Toimisto- ja liiketilarakennus jatkaa aiemmin valmistunutta kiinteistöä etelään päin. Sweco Architects Oy
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Loka-marraskuun vaihteessa raiteen 6 kyljessä Tikkurilan rautatieaseman vieressä alkaa kuuluu suhinaa ja kolinaa. Silloin käynnistyy suihkupaalutus Väritehtaankatu 8:n toimisto- ja liiketilarakennuksen toisen vaiheen rakentamiseksi Jokiniemeen.

Suhinaa ja kolinaa syntyy siitä, että suihkupaaluttajat puhdistavat päivän päätteeksi kalustoaan.

Naapurissa asuvia varmasti ilahduttaa, että itse suihkupaalutuksesta eli suihkuinjektoinnista ei kuuluu lähellekään sellaista meteliä kuin tavallisemmasta tavasta, jossa juntataan betonipaaluja maahan.

– Suihkupaalutuksessa maaperän sekaan suihkutetaan kovalla vedenpaineella vesisementtiseosta, joka kovettuu, selvittää työmaan vastaava mestari Mikko Muikkula pääurakoitsija SRV Rakennus Oy:stä.

– Se ei pidä oikein minkäänlaista ääntä, hän jatkaa.

Suihkupaalutus kestää enintään kolme viikkoa. Muikkula kertoo, että suihkuinjektoinnilla vahvistetaan maaperää pysäköintihalliin johtavien kahden porrashuoneen seinien kohdalta. Porrashuoneet sijaitsevat tontin pihakannella, ja ne tehtiin kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistaman toimisto- ja liiketalon ensimmäisen vaiheen rakentamisen yhteydessä. Ensimmäinen osa valmistui 2018.

Aivan radan viereen rakentaminen on vaativaa, sillä ratamääräykset on huomioitava. Esimerkkinä Muikkula mainitsee, että vuodenvaihteessa työmaalle tulevan torninosturin puomin sädettä rajoitetaan niin, ettei se mene radan puolelle.

Toiseen osaan tulee tilaa noin 4 600 kerrosneliömetriä. Kun se valmistuu, koko kompleksi on kooltaan 16 000 kerrosneliömetriä.

Uuteen osaan valmistuvat tilat muun muassa lääkärikeskukselle ja ravintolalle, mutta Sponda ei voi vielä paljastaa, mitkä yritykset niihin tulevat.

Väritehtaankatu 8:n ensimmäisen vaiheen pääsuunnittelijana ja toisen vaiheen pääsuunnittelijana sekä rakennussuunnittelijana toiminut arkkitehti Pekka Ojalammi Sweco Architects Oy:stä kertoo, että toinen osa rakennusta rajautuu radan alikulkureitillä olevaan aukioon.

– Ravintolan terassi on sijoitettu tälle aurinkoiselle puolelle.

Ojalammi sanoo, että metallinen julkisivu liittää rakennuksen radan länsipuolen Kauppakeskus Dixin metallisiin julkisivuihin.

Toisen vaiheen on tarkoitus olla valmis joulukuun puolivälissä 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut