Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmailualalta työttömäksi jäävät saavat erikoistukea Uudenmaan TE-toimistolta – Vantaalle palvelupiste

Ilmailualalta koronapandemian vuoksi irtisanottavat ja lomautetut saavat apua uuden työn löytämiseksi Uudenmaan TE-toimiston perustamalta lähes 40-henkiseltä tiimiltä. Sitä varten Helsinki-Vantaan lentokenttäalueelle tulee TE-toimiston palvelupiste.

Palvelupisteestä saa muun muassa henkilökohtaista neuvontaa, uraohjausta ja siellä tarjotaan koulutuksia sekä tukea alan vaihtajille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Palvelua on tarjolla myös puhelimella ja etäyhteyksin.

Esimerkiksi lentäjien umpeutuvien lupakirjojen päivittämiseksi ollaan järjestämässä koulutusta.

TE-toimiston tiimissä työskentelee 33 muutosturvapalveluiden asiantuntijaa, kolme psykologia ja aloittavan yrittäjän palveluun erikoistunut asiantuntija.

Uudenmaan ELY-keskuksen selvityksen mukaan ilmailuala työllistää Uudellamaalla noin 13 000 henkeä ja valtakunnallisesti noin 24 000 henkeä. Ilmailualan kriisi iskee pahimmin Vantaalle.

Lue myös: Kaupunginjohtaja Finnairin irtisanomisista: "Vantaa tarvitsee nyt tukea"

Lomautettuna on ollut jo keväästä lähtien tuhansia työntekijöitä. Ensimmäiset suuret irtisanomiset tapahtuivat loppusyksyllä ja lisää on tulossa, koska koronaa ei ole kukistettu eikä lentäminen palaudu entiselle tasolle lähitulevaisuudessa.

Lue myös: Finnairin irtisanottava henkilöstö saa Vantaalta erityiskohtelun – Lentoemännät voisivat helpottaa hoitoalan työvoimapulaa

Vantaa hoputtaa hallitusta tukemaan Aviapoliksen hankkeita – kaupunginjohtaja: tärkeää koko Suomelle