Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkaharjun uusi vesitorni valittiin RIL-kilpailun finaaliin

Suomen Rakennusinsinöörien Liiton vuoden 2020 RIL-palkinnosta kilpailevien kolmen finalistin joukkoon on valittu Hiekkaharjun uusi vesitorni. Vesitornin rakennuttaja on Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, ja se on parhaillaan testausvaiheessa ennen käyttöönottoa.

Vesitornin urakoitsija on YIT Rakennus Oy ja tornin visuaalinen ilme on muokattu WSP Groupin Siluetti-ehdotuksen pohjalta.

Lue myös: Hiekkaharjun uusi vesitorni on kuukausia myöhässä – valmistuu aikaisintaan keväällä

Hiekkaharjun vesitornin lisäksi RIL-palkinnon finaaliin pääsivät Tampereen vanhan tavara-aseman siirto sekä Helsingin Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen

Palkinnon saajan päättää Sitran yliasiamies Jyrki Katainen ja se julkistetaan 26. marraskuuta.

Finalistikolmikon valitsi 15 ehdokkaan joukosta alan asiantuntijoista koostuva 12-henkinen tuomaristo.

Lue myös: Hiekkaharjun vesitornin säiliötä hilataan ylös etanan vauhdilla

Kilpailuun ehdotettiin myös kahta muuta Vantaalla sijaitsevaa kohdetta, Tikkurilan kirkkoa ja vaihtoliikennekapasiteetin kehittämistä Helsinki-Vantaa lentoasemalla.

Muita ehdokkaita olivat muun muassa Jyväskylän kankaan viljelypihan aurinkoenergiakokeilu, Helsingin Kaupunkiympäristötalo, Pasilan Tripla, Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie ja Tynnyripuiston keskuskortteli Espoossa.

Rakennusinsinöörien Liitto jakaa RIL-palkinnon vuosittain rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista.

Palkittavan työn tai hankkeen on kilpailuaikana edistettävä parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä Suomessa. Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto on myönnetty vuonna 1972.

Viime vuonna palkinnon sai Joensuun Lighthouse.

Lue myös: Hiekkaharjun uuden vesitornin käyttöönotto viivästyy selvästi