Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lammaslammen kaislikon karsimisen suunnittelu alkaa – "Viitasammakot on jätettävä rauhaan"

Lammaslammen ympäristössä Pähkinärinteessä ulkoilevat ovat pitkään toivoneet, että rannan tuuheaa kaislikkoa poistettaisiin avointen, siistimpien näkymien tieltä. Nyt näyttää siltä, että ainakin osa kaislikkoa karsittaisiin ensi syksynä.

Vantaan kaupungin Kadut ja puistot -palvelualueen kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että aktiivisten asukkaiden yhteydenoton vuoksi lammella kävi viime viikolla virkahenkilöiden delegaatio, johon kuului myös Vantaan ympäristökeskuksen edustajia.

Vätön mukaan vierailijat tulivat siihen tulokseen, että pohjois- ja länsirantaa lukuun ottamatta kaislikkoa voisi poistaa ensi vuonna. Pohjois- ja länsirannoilla elää rauhoitettu viitasammakko, minkä vuoksi niissä paikoissa kaislikkoon ei saa koskea.

– Viitasammakot on jätettävä rauhaan, Vättö toteaa.

Ennen poistourakoitsijan hankkimista on tehtävä suunnitelma, mistä ja kuinka paljon kaislikkoa voidaan poistaa. Siitä on myös tehtävä ilmoitus Uudenmaan ely-keskukselle, joka hyväksyy suunnitelman.

Vättö sanoo, että kaislikon karsimisajankohtaan ei ole kovin paljon vaihtoehtoja. Lammella viihtyviä lintuja ja viitasammakoita ei saa häiritä, kun niillä on keväällä ja kesällä pesimis- ja kutuajat. Lisäksi viitasammakko painautuu syyskuun jälkeen pohjamutaan talveksi.

Jos kaislikon poistolle ei tule esteitä tai viivytyksiä, sitä voidaan poistaa ensi kesän lopulla.

– Todennäköisesti elo-syyskuussa.