Kilpailu on ratkennut: Vuoden 2020 nimi on... Tikkurilan kirkko!

Tikkurilan uusi kirkko vihitään käyttöön 24. tammikuuta. Armi Suojanen

Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinnet Vuoden nimeksi 2020 Tikkurilan kirkon.

Asiantuntijat pitävät uudelle kirkolle valittua nimeä onnistuneena, koska se kuvaa kohdettaan hyvin selkeästi. Tikkurilan kirkko -nimessä ei ole kikkailua. Se on myös helppo muistaa ja käyttää.

Uuden kirkon nimestä järjestettiin aiemmin kilpailu Vantaalla ja useista ehdotuksista tuli valituksi ilmeisin ja suosituin nimi. Tammikuussa vihittävän kirkon nimen valinta sai nyt siis myös asiantuntijoiden hyväksynnän.

Toiseksi Vuoden 2020 nimi -kilvassa tuli Oikia, joka tunnettiin aiemmin nimellä Real Snacks Oy. Oikia on pohjanmaalaisen sipsivalmistajan uusi nimi.

Kolmanneksi asiantuntijoiden äänestyksessä sijoittui Tanssin talo, joka on Helsingin Ruoholahteen vuonna 2022 valmistuvan tanssitaiteen käyttöön tarkoitetun rakennuksen nimi.

Vuoden nimen valinta tehtiin Helsingin yliopiston Nimistöntutkimuksen päivillä torstaina järjestetyssä äänestyksessä. Siihen osallistui 49 nimistöntutkimuksen, -huollon ja -suunnittelun asiantuntijaa. Palkinto jaettiin neljättä kertaa.

Lue myös: Tikkurilan kirkko pääsi ehdolle Vuoden nimeksi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut