Finavia aloittaa yt-neuvottelut – Vähennystarve jopa 480 työpaikkaa

Finaviassa ja Airprossa käydään erilliset yt-neuvottelut. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Lentoasemayhtiö Finavia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koronakriisin vuoksi.

Yt-neuvottelut koskevat Finavian ja sen tytäryhtiön Airpron koko henkilöstöä. Yhtiöillä on tarve vähentää yhteensä enintään 480 työpaikkaa, tehdä uudelleenjärjestelyjä sekä jatkaa lomautuksia.

Alustavan arvion mukaan vähennystarve Finaviassa on enintään 130 ja Airprossa enintään 350 ihmistä. Molemmissa yrityksissä käydään erilliset neuvottelut, jotka aloitetaan 4. marraskuuta 2020.

− Lentäminen on loppunut lähes kokonaan, minkä vuoksi tulomme ovat vähentyneet merkittävästi. Meidän on sopeutettava Finavian toimintaa ja varauduttava siihen, että matkustuksen palautuminen vie useita vuosia, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.

Mäki kertoi Vantaan Sanomille syyskuun alkupuolella matkustusrajoitusten vaikutuksista yhtiön toimintaan. Hän piti huonona sitä, että matkustusrajoitukset ovat olleet Suomessa tiukempia kuin muualla Euroopassa.

Mäki totesi tuolloin, että maaliskuussa alkaneet Finavian henkilöstön lomautukset tulevat jatkumaan syksyllä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut