Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan koulujen koronauutiset jatkuvat: Rekolanmäen koulussa ainakin 15 tartuntaa

Rekolanmäen koulussa Asolassa on todettu koronavirustartunta tähän mennessä yhteensä 15 henkilöllä, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin, kunnes sairastumisriski väistyy. Karanteeniin on asetettu yhteensä 159 henkilöä.

Kahden alkuvaiheessa tietoon tulleen positiivisen Covid-19-testituloksen saaneen henkilön tartunta on todennäköisimmin peräisin muualta kuin koulusta.

Kaupungin tiedotteen mukaan muiden tapausten arvioidaan olevan jatkotartuntoja, jotka liittyivät koulussa aiemmin tapahtuneisiin altistuksiin.

Lue myös: Korona-altistumisia kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri Vantaata – Askisto, Ilola, Kilteri, Martinlaakso, Varia, Vaskivuori...

Rekolanmäen uusimmat infektiot on todettu henkilöillä, jotka ovat jo aiempiin tapauksiin liittyneen tartunnan jäljitystyön perusteella olleet karanteenissa.

Ensimmäinen tähän tartuntaketjuun liittyvä tiedossa oleva koulun tiloissa tapahtunut korona-altistuminen tapahtui 19. lokakuuta ja viimeisin 23. lokakuuta.

Altistumisiin liittyvien jatkotartuntojen vuoksi Vantaan tartuntatautiyksikkö seuloo neljä luokkaa. Kaikkia seulontanäytteiden tuloksia ei ole vielä saatu.

Koulun toiminta jatkuu normaalisti niillä, joita ei ole määrätty karanteeniin tai eristykseen. Koulun tiloissa ei ole tartuntariskiä. 

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö seuraa koulun tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa tarvittaessa tilanteen etenemisestä.