Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Pusa yllättää uutuusbiisillään – laulaa uransa ensimmäistä kertaa suomeksi

Kun maailma muuttuu synkempään suuntaan, Ville Pusan vastaisku sille on julkaista biisi, jossa toinen ihminen on tukena toiselle. Uunilämmin, vasta ulos tullut Kiinteä maa on syntynyt ajassa, jossa yksinäisyys ja eristäytyneisyys ovat kasvaneet, nyt vielä pandemian entisestään ruokkimina.

Kuuntele uutuus tästä.

– Kenenkään ei pitäisi jäädä yksin, se on asia, johon tulee tarttua, Pusa linjaa kappaleensa lähtökohdat.

Samalla Pusa aloittaa omalla kohdallaan uuden aikakauden. Suomen kieli astuu ruotsiksi ja englanniksi esiintyneen laulajan omaan repertuaariin mukaan nyt ensimmäistä kertaa, vaikka hän on säveltänyt muille suomeksi laulettavaa musiikkia. Muun muassa Antti Railion kolme viikkoa sitten ilmestyneen uuden albumin kappaleista viisi on Pusan käsialaa.

– Syytä siihen, miksi en laula itse suomeksi, on kyselty minulta siitä lähtien, kun biisistäni Ingen vinner tuli hitti Pahat pojat -elokuvan tunnuskappaleena ja Jore Marjarannan laulamana versiona Haaveet kaatuu.

Pahat pojat ilmestyi 2003.

– Musiikki on minulle niin tärkeä asia, että kaikessa tekemisessä pitää olla oikea ajatus ja oikea tunne taustalla. Nyt koen, että on oikea aika kääntää tämä uusi sivu. Aikomuksena on tehdä suomenkielistä musiikkia lisääkin, Pusa kertoo.

– Kielenvaihto ei itselleni ole mikään iso yllätys, haluan tehdä erilaisia juttuja ja kokea erilaisia asioita. Tämä on jatkoa oman elämäni seikkailulle, toteaa muun muassa hodaribisneksestään tuttu mies.

– Juuri lanseerasimme Happie’s hunaja-wasabi-sinapin markkinoille.

Lue myös: On taas Pusa-popin aika, tuumi Ville Pusa ja julkaisi sinkun

Lisää aiheesta: Vantaalaispoppari Ville Pusan hodarikärry teki paluun

Lue myös tämä: Myyrmäen jalkapallostadion muuttuu musiikkiareenaksi – Ensin kaksipäiväinen festivaali ja sitten brittitähden keikka