Vantaan hautausmaat ovat pyhäinpäivänä auki ympäri vuorokauden – kirkoissa suositellaan maskien käyttöä ja huolehditaan turvaväleistä

Kynttilät syttyvät haudoille lauantaina, jolloin vietetään pyhäinpäivää. Arkisto/Kimmo Seppälä

Pyhäinpäivänä lauantaina 31. lokakuuta Helsingin pitäjän kirkon, Hämeenkylän ja Ruskeasannan hautausmaat ovat auki ympäri vuorokauden.

Korson kirkon uurnalehdon portti on puolestaan auki kello 9–21.

Vantaalla on myös muistopaikkoja, jossa voi sytyttää kynttilän tai tuoda kukan muualla kuolleen muistoksi. Muistelupaikat sijaitsevat hautausmaiden lisäksi Myyrmäen, Hakunilan ja Rekolan kirkoilla sekä Seutulan kappelilla.

Pyhäinpäivänä seurakunnissa on tilaisuuksia vainajien muistoksi. Vantaan seurakunnat suosittelee, että tilaisuuksissa käytetään kasvomaskeja. Kirkoissa osallistujien määrää on rajoitettu ja siellä huolehditaan turvaväleistä.

Pyhän Laurin kirkossa järjestetään lauantaina gregoriaaninen sielunmessu, jossa esiintyy keskiaikaiseen kirkkomusiikkiin erikoistunut Corvus Laurencij -kuoro

Kuoro esittää Samppa Laakson johdolla gregoriaanisen requiemin, sielunmessun kello 18–18.30.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kirkossa saa olla samanaikaisesti 110 henkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut