Miten suomalaiset arvioivat Trumpin kautta? EVAn selvitys antaa selkeän vastauksen

Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Valtaosa suomalaisista arvioi presidentti Donald Trumpin heikentäneen Yhdysvaltain asemaa maailmassa, ilmenee tuoreesta selvityksestä.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan 81 prosenttia suomalaisista arvioi, että Trumpin ja hänen hallintonsa vaikutus Yhdysvaltain asemaan ja arvostukseen maailmassa on ollut kielteinen.

Viisi prosenttia arvioi vaikutuksen myönteiseksi.

Ainoastaan Yhdysvaltojen talouden kohdalla vähäistä suurempi osa eli 28 prosenttia kokee Trumpin ja hänen hallintonsa vaikuttaneen myönteisesti, toteaa tiedotteessa EVAn toimituspäällikkö Sami Metelinen.

Trumpin kaudella Yhdysvaltain pörsseihin listattujen 500 suuren yrityksen osakekehitystä kuvaava S&P 500 -indeksi on kohonnut lokakuun loppuun mennessä yli 40 prosenttia.

– Myös talouskasvu ja työllisyyskehitys olivat hyviä ennen koronapandemiaa. Talouden menestyksellä on perinteisesti ollut vaikutusta Yhdysvaltain presidentinvaalin tulokseen, mutta tilanne on tällä kertaa koronapandemian ja Trumpin presidenttikauden jäljiltä kaikkea muuta kuin perinteinen, Metelinen sanoo.

EVAn selvitys perustuu 2 019 henkilön vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Tiedot kerättiin lokakuussa Taloustutkimuksen internet-paneelilla.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut