Vastaamon tietomurto kuormittaa PRH:ta – viikossa tullut yli 10 000 pyyntöä rekisteröintikiellosta

Patentti- ja rekisterihallitus sijaitsee Helsingin Sörnäisissä. PRH / Arja Leikas
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Patentti- ja rekisterihallitukseen on tullut niin paljon rekisteröintikieltopyyntöjä, että se on joutunut lisäämään voimavaroja niiden käsittelyyn.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tiemurron vuoksi Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) on tehty viikossa yli 10 000 rekisteröintikieltopyyntöä.

PRH:n mukaan kieltoja on tämän viikon alkuun mennessä saatu noin 3 600 rekisteröidyiksi kauppa-, yhdistys- ja säätiörekistereihin.

Aikaisemmin rekisteröintikieltopyyntöjä on tehty vain noin 200–350 vuodessa.

Pyyntöjen käsittely kestää tällä haavaa noin 5-8 työpäivää. Käsittelyyn on lisätty resursseja, jotta käsittelyaika ei venyisi kohtuuttoman pitkäksi, tiedottaa PRH.

Varsinainen toiminta, kuten kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely, jatkuu normaalisti.

Rekisteröintikielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin tai yhdistysrekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi.

Kielto ei koske muita julkisia tai yksityisiä rekistereitä, mikä on ollut osalle asiakkaista epäselvää. PRH:een tehty rekisteröintikielto koskee vain PRH:n omia rekistereitä.

Rekisteröintikiellon ilmoittaminen ei myöskään poista henkilöä aikaisemmin rekisteröidyistä vastuuhenkilön rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä.

Rekisteröintikiellon lisäksi PRH:lla on muita palveluja, joilla voi suojautua huijauksilta.

Omat kaupparekisteriin merkityt vastuuhenkilötiedot voi tarkistaa Suomi.fi -palvelussa, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Ilmoitukset yrityksen kaupparekisteritietojen muutoksista voi tilata omaan sähköpostiin.

Yritys voi valita, että se tekee ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle vain sähköisesti vahvasti tunnistautumalla. Näin varmistetaan, että ilmoituksia tekee vain henkilö, jolla on siihen oikeus.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut