Vantaan pientaloalueille ei haluta korkeita taloja – uuteen yleiskaavaan suojalauseke

Pientalojen sekaan ei haluta korkeita kerrostaloja. Arkisto/Arja-Riikka Nikkilä

Asukkaiden suuri huoli, että pientaloalueille voisi Vantaan uuden yleiskaavan mukaan rakentaa kerrostaloja, on kuultu. Yleiskaavatoimikunta teki A-alueella sijaitseville pientaloalueille erityisen suojalausekkeen, joka muistuttaa AP-alueen eli pientalovaltaisen asuinalueen kaavamääräystä.

Suojalauseke kuuluu näin: "Olemassa olevan pientaloalueen uudis- ja täydennysrakentamisessa tulee vaalia ympäristön arvokkaita ominaispiirteitä sekä rakentamisen tapoja. Näille alueille saa rakentaa ensisijaisesti erilaisia pientalotyyppejä ja lähipalveluita. Suurin sallittu rakennuskorkeus on kolme kerrosta. Pientaloalueen rakennetta muuttavat asemakaavat tulee laatia riittävän laajoina kokonaisuuksina vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden kanssa."

Puolueet sopivat pientaloalueita koskevasta suojalausekkeesta yksimielisesti.

Vantaan uutta yleiskaavaa on valmisteltu kolmisen vuotta. Monivaiheiseen prosessiin kuuluvat luonnos- ja ehdotusvaihe, nähtävillä olo ja useat taustaselvitykset. Yleiskaavatoimikunnan jälkeen yleiskaava 2020 -ehdotusta käsittelee kaupunginhallitus ja sen hyväksyy kaupunginvaltuusto arviolta joulukuussa.

Vantaan uusi yleiskaava 2020 on yleispiirteinen maankäytön suunnitelma. Sen tehtävänä on suunnitella ja sovittaa yhteen toimintojen, kuten asutuksen, työpaikkojen, palveluiden, liikenteen sekä virkistys- ja viheralueiden sijoittumista.

Lue myös: Vantaan päättäjät eri mieltä markettien sijoittelusta – "Kauppoihin päästävä lihasvoimalla tai julkisilla"

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut