Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi vuoden kalastonhoitomaksu tuli myyntiin – tämän vuoden tuotto ylittänyt jo 10 miljoonaa euron

Kalastus sai tänä kesänä paljon uusia harrastajia ja Metsähallituksen mukaan kalastonhoitomaksujen tuotto on ylittänyt jo 10 miljoonaa euroa.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamiseen yhdellä vieheellä lähes koko maassa vesistöissä, joissa kalastusta ei ole rajoitettu. Metsähallituksen mukaan moni aktiivinen kalastaja maksaakin kalastonhoitomaksun koko kalenterivuodeksi heti sen tultua myyntiin.

Ensi vuoden kalastonhoitomaksu tuli myyntiin marraskuun alussa.

– Maksuilla ylläpidetään kalastusmahdollisuuksia, ja vastuulliset kalastajat haluavat osaltaan turvata kalavesien hoidon, sanoo Metsähallituksen tiedotteessa erätalousjohtaja Jukka Bisi.

Kalastonhoitomaksu tulee kalastuslain mukaan maksaa, jos on 18-64 -vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Maksun voi lunastaa koko kalenterivuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi.

Maksut kerää Metsähallitus, joka tilittää varat maa- ja metsätalousministeriölle.

Ministeriö ja ely-keskukset myöntävät varoja kalavesien kestävän käytön kohentamiseen, kalastuksenvalvontaan, kalastusharrastuksen edistämiseen, neuvontaan, kalatalousalueiden toimintaan ja omistajakorvauksiin.

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

R-kioskeihin ja Eräluvat-sovellukseen kalastonhoitomaksu tulee myyntiin myöhemmin.

Erätalousjohtaja Bisi vinkkaa kalastonhoitomaksun olevan myös hyvä lahja.

– Lahjavalintana se on myös 65 vuotta täyttäneille hyvä tapa varmistaa kalastuksen ja nuoremman polven luontosuhteen jatkuminen.