Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saattohoito Terhokodissa jatkuu – yt-neuvotteluissa ei irtisanomisia

Terho-säätiön, HUSin, Helsingin, Espoon ja Vantaan välisissä neuvotteluissa on saavutettu ratkaisu, joka turvaa Terhokodin toiminnan itsenäisenä toimijana, Hus kertoo tiedotteessa.

Pohjois-Haagassa sijaitseva Terhokoti on suomalaisen saattohoidon edelläkävijä. Sen tulevaisuus on ollut tänä syksynä vaakalaudalla, koska talouskriisi pakotti sen koko henkilöstöä koskeviin yt-neuvotteluihin.

Nyt päättyneissä yt-neuvotteluissa vältyttiin irtisanomisilta tai lomautuksilta.

– Henkilöstövaikutuksia ei tullut. Toiminta jatkuu nykyisen kaltaisena, sanoo Terho-säätiön hallituksen puheenjohtaja Annikki Thodén Helsingin Uutisille.

17-paikkainen Terhokodissa on voinut hoitaa korona-aikana 14 potilasta kerrallaan.

Hus kertoo sopimuksen osapuolien olevan tyytyväisiä saavutettuun ratkaisuun. Nyt tehdyllä sopimuksella pystytään takaamaan riittävästi potilaita Terhokodin vuodeosastolle.

 – Olen iloinen, että asia ratkesi kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Meillä kaikilla oli yhteisinä tavoitteina vaativan erityistason saattohoitopalveluiden turvaaminen ja Terhokodin toiminnan jatkuminen ja näissä onnistuimme, sanoo Husin toimialajohtaja Johanna Mattson tiedotteessa.

Sopimus sisältää hinnankorotuksia ja se on voimassa kolme vuotta

Tällä hetkellä yksi hoitopäivä maksaa eri hintaluokissa 419–597 euroa.

Terho-säätiö sanoo, että sopimus turvaa Terhokodin toiminnan jatkuvuuden itsenäisenä toimijana tuleviksi vuosiksi.

– Olemme tyytyväisiä, että olemme päässeet rakentavassa hengessä yhteiseen näkemykseen Terhokodin tulevaisuudesta, sanoo Thodén tiedotteessa.

Lue myös: Selvitys Terhokodin jatkosta valmistui: "Suosittelen, että säilyy itsenäisenä"