Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörssiosakkeet vetivät yksityisiä sijoittajia entistä enemmän korona-aikana – valtaosa jatkaa osakepottinsa kasvattamista

Osakesäästäminen on lisääntynyt koronapandemian aikana ja tuoreen kyselyn perusteella sijoituksia aiotaan myös lisätä jatkossa.

Osakesäästäjien ja Pörssisäätiön kyselyssä 68 prosenttia vastaajista oli kasvattanut pörssiosakesijoituksiaan viimeisen kuuden kuukauden aikana. Sijoituksia oli vähentänyt vain 12 prosenttia vastaajista.

Yksityissijoittajat tuovat markkinoille vakautta, luonnehtii Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

– Siinä missä monen instituution on osakekurssien laskiessa vähennettävä osakepainoa, yksityissijoittajat lisäävät sitä. Myös vuoden alussa käyttöön tullut osakesäästötili on lisännyt kiinnostusta suoraan omistajuuteen. Yksityishenkilöt ovat vakaita omistajia, Lounasmeri sanoo tiedotteessa.

Kyselyyn vastasi liki kolmetuhatta sijoittamisesta kiinnostunutta henkilöä.

Vastaajista 70 prosenttia ilmoitti aikovansa kasvattaa sijoituksiaan pörssiosakkeisiin myös tulevien kuuden kuukauden aikana. Vähentämistä suunnitteli vain seitsemän prosenttia vastaajista. Tämä siitäkin huolimatta, että 44 prosenttia uskoo osakekurssien nousevan tuolla ajanjaksolla, ja laskua ennakoi lähes neljäsosa vastaajista.

– Vaikuttaa siltä, että nuoremmat ja tuoreemmat sijoittajat ovat luottavaisempia tulevaisuuteen. Isomman sijoitussalkun omaavat sijoittajat taas ovat varovaisempia, toteaa Osakeliiton toimitusjohtaja Victor Snellman tiedotteessa.

Snellman pitää ymmärrettävänä, että kokemuksen myötä odotukset tulevat realistisemmaksi. Nuorten sijoittajien lisääntynyt kiinnostus on hänen mielestään hieno uutinen.

Yhtiöistä yksityissijoittajat pitivät kiinnostavimpina sijoituskohteina Fortumia, Sampoa, Nestettä, Nokiaa ja Wärtsilää. Kevään digiloikka lisäsi kiinnostusta myös teknologiasektoriin.