Asukkaiden muistutukset eivät muuta Luhtitien suunnitelmia

Kadut: Tekninen lautakunta hyväksyi Luhtitien jatkeen katusuunnitelmat.

Luhtitie yhdistyy itäpäässä Raappavuorentiehen Myyrmäessä. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Lähistön asukkaiden jättämä muistutus Luhtitien katusuunnitelmaehdotuksesta Vihdintien ja Avaintien sekä Avaintien ja Raappavuorentien välillä ei saanut teknistä lautakuntaa hylkäämään tai muuttamaan suunnitelmia.

Luhtitielle suunnitellaan jatketta siten, että Vihdintieltä Varistosta voi ajaa Luhtitietä pitkin aina Myyrmäen Raappavuorentielle asti. Sitä tullaan hyödyntämään joukkoliikennekatuna.

Muistutuksen jättäjät pelkäävät Luhtitien muuttumista läpiajokaduksi ja heistä nykyinen suunnitelma vain houkuttelee läpiajoliikennettä, lisää melua ja raskaista ajoneuvoista aiheutuvaa tärinää.

Heistä olisi parasta haudata koko jatke tai ainakin suunnitella se niin, että läpiajoliikenne estettäisiin nykysuunnitelmia paremmin.

Vantaan vastauksessa muistuttajille todetaan, että Luhtitielle on suunniteltu liikennevalot Varistontien liittymän kohdalle. Ne lisäävät liikenneturvallisuutta Variston koulun läheisyydessä ja katkaisevat liikennevirtaa. Siitä on hyötyä myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille kadun ylitykseen muilla suojateillä.

Pellaksenpolun kohdalle on myös mahdollista rakentaa jalankulkijavalot myöhemmin, jos ne todetaan tarpeellisiksi.

Luhtitien nopeusrajoitus on jatkossakin 40 kilometriä tunnissa.

Uuden liikenne-ennusteen mukaan kadun länsipään keskimääräinen arkivuorokausiliikenne olisi noin 8 000 ajoneuvoa ja itäpäässä noin 4 000. Luvuissa ovat molemmat ajosuunnat yhteensä.

Ennusteen mukaan liikennemäärästä läpiajoliikennettä olisi noin tuhat ajoneuvoa ja loput alueen sisälle suuntautuvaa asukas- ja asiointiliikennettä.

Meluseinille ei nähdä tarvetta, koska kadun nopeusrajoitus tai kaistamäärät eivät kasva, eikä ajorata siirry lähemmäksi nykyistä asutusta.

Jo yli 20 vuotta suunniteltua Luhtitien noin 700 metrin mittaista jatketta pitäisi päästä ajamaan 2022. Jatkeen kustannusarvio on 5,3 miljoonaa euroa.

Lue myös: Mielipide: Luhtitien jatke rikkoo yhtenäisen viheralueen Myyrmäessä

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut