Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallinen liigan kausi päättyi – TiPS-naisille hopeaa, PK-35 Vantaa seitsemäs

Urheilu: Kansallinen liiga päättyi ahvenanmaalaisjuhliin. Tikkurilan Palloseura iloitsi hopeasta.

Tikkurilan Palloseuran historian ensimmäisen aikuistason SM-mitalin väri on hopea. TiPS pelasi Kansallisen liigan päätöskierroksella vieraskentällä Kuopion Palloseuran kanssa 1–1-tasapelin. TiPS:n tasoituksen teki hienolla laukauksella poikkihirren kautta Joanna Tynnilä. Kuopiolaisille yksi piste riitti pronssimitaleihin.

Åland United ja TiPS olivat viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tasapisteissä kärkikaksikkona. Åland United voitti FC Hongan Espoossa lukemin 1–3. Koska ahvenanmaalaisilla oli parempi maaliero, TiPS:n olisi loppujen lopuksi pitänyt mestariksi yltääkseen voittaa KuPS kahdeksalla maalilla.

TiPS pelasi Kuopiossa kahdeksannen peräkkäisen tappiottoman liigaottelunsa. Sitä edelsi kuusi peräkkäistä voittoa.

– Hallitsimme palloa niin kuin osaamme. Vain viimeistelystä jäi uupumaan, kommentoi isänpäivän vieraspeliä Annika Haanpää. Hän on kantanut TiPS:n kapteeninnauhaa heinäkuusta lähtien, kun Roosa Ariyon kausi katkesi akillesjännevammaan.

– Olen erittäin tyytyväinen koko kauteen. Hopeamitali lämmittää, Haanpää jatkoi.

– Etenkin se on iso saavutus, että koko liigakaudella tuli vain yksi tappio. On ilo jatkaa tämän ryhmän kanssa. Meillä on koko joukkueellinen nuoria, nälkäisiä ja motivoituneita pelaajia sekä laadukas valmennus. Ensi vuonna sitten kohti kirkkainta, Haanpää päätti.

PK-35 Vantaa ajautui loppukaudesta ahtaalle, mutta karisti karsintakurimuksen kannoiltaan päätöskierroksella voittamalla Turun Palloseuran Myyrmäessä 3–0. Punamustat vantaalaiset sijoittuivat lopulta seitsemänneksi.

– Tosi vaihteleva kausi, PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen totesi.

– Välillä pelasimme älyttömän hyviä pelejä ja saimme pisteitä kovilta joukkueilta. Mutta välillä peli ei ollut sillä tasolla kuin olisi pitänyt. Aloitimme kauden 3–0-kotivoitolla ja lopetimme kotona samoin numeroin. Siihen väliin mahtuu tosi paljon erilaisia vaiheita. Mutta mikä tärkeintä: säilytimme sarjapaikan.

TPS jäi viimeiseksi ja putosi Ykköseen. Jyväskylän Pallokerho karsii Ykkösessä toiseksi tulleen Vaasan IFK:n kanssa liigapaikasta.

Ykkösen voittaja Helsingin Palloseura nousee suoraan. Niinpä ensi kaudella liigan kymmenestä joukkueesta peräti kuusi on pääkaupunkiseudulta.