Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaamo-tietomurron tuoma jättimäinen kieltopyyntöjen suma saatiin purettua PRH:ssa

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on saanut purettua rekisteröintikieltopyyntöjen suman, joka johtui Vastaamon tietomurrosta. Rekisteröimme kahdessa viikossa yli 10 000 rekisteröintikieltoa kauppa-, yhdistys- ja säätiörekistereihin. Tiedotteen mukaan PRH hankki lisäresursseja kieltopyyntöjen käsittelyyn. Aikaisemmin rekisteröintikieltopyyntöjä on tehty PRH:een vain noin 200–350 vuodessa.

– Varsinainen toimintamme, kuten kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely, jatkui normaalisti, sanotaan tiedotteessa.

PRH:een tehty rekisteröintikielto rekisteröintikielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin tai yhdistysrekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi. Kielto ei koske muita julkisia tai yksityisiä rekistereitä. Tämä on ollut osalle asiakkaista epäselvää.

Rekisteröintikielto tulee voimaan, kun PRH on tallentanut sen järjestelmiinsä. Kiellon ilmoittaminen ei poista henkilöä aikaisemmin rekisteröidyistä vastuuhenkilön rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä. Rekisteröintikiellon lisäksi PRH:lla on muita palveluja, joilla yritykset voivat suojautua huijauksilta.