Vastaamo-tietomurron tuoma jättimäinen kieltopyyntöjen suma saatiin purettua PRH:ssa

Patentti- ja rekisterihallitus sijaitsee Helsingin Sörnäisissä osoitteessa Sörnäisten rantatie 13. PRH / Arja Leikas
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on saanut purettua rekisteröintikieltopyyntöjen suman, joka johtui Vastaamon tietomurrosta. Rekisteröimme kahdessa viikossa yli 10 000 rekisteröintikieltoa kauppa-, yhdistys- ja säätiörekistereihin. Tiedotteen mukaan PRH hankki lisäresursseja kieltopyyntöjen käsittelyyn. Aikaisemmin rekisteröintikieltopyyntöjä on tehty PRH:een vain noin 200–350 vuodessa.

– Varsinainen toimintamme, kuten kaupparekisteri-ilmoitusten käsittely, jatkui normaalisti, sanotaan tiedotteessa.

PRH:een tehty rekisteröintikielto rekisteröintikielto tarkoittaa, ettei henkilöä saa merkitä PRH:n ylläpitämään rekisteriin, esimerkiksi kaupparekisteriin tai yhdistysrekisteriin yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi. Kielto ei koske muita julkisia tai yksityisiä rekistereitä. Tämä on ollut osalle asiakkaista epäselvää.

Rekisteröintikielto tulee voimaan, kun PRH on tallentanut sen järjestelmiinsä. Kiellon ilmoittaminen ei poista henkilöä aikaisemmin rekisteröidyistä vastuuhenkilön rooleista PRH:n ylläpitämissä rekistereissä. Rekisteröintikiellon lisäksi PRH:lla on muita palveluja, joilla yritykset voivat suojautua huijauksilta.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut