Kun Toivo Igolle kävi hassusti – valokuvaajan kuvat kertovat kommellustarinaa Länsimäessä

Yksi hetki usein kuvin kerrotusta saunatarinasta. Grillin suojana olleelle peitteelle löytyi parempaa käyttöä. Toivo Igo

Leena Koivisto

Suomessa vuodesta 1995 asuneen Toivo Igon valokuvanäyttely on esillä Länsimäen kansainvälisessä toimintakeskuksessa (Kilpakuja 1) marraskuun 29. päivään asti.

Länsimäessä aiemminkin kuvillaan esillä olleen Igon sukujuuret ovat inkerinsuomalaiset, mutta hän itse on syntynyt Virossa.

– Valokuvannut olen jo 50 vuotta, hän kertoo.

Tällä kertaa esillä on kaksi valokuvallista tarinaa. Toinen liittyy koronaan ja kuvat kertovat muun muassa sairaanhoitaja Reetan työpäivästä koronatestiteltassa.

Toinen kuvallinen kertomus on saunatarina, vaan ei ihan tavallinen sellainen. Kuvakertomus on koostettu jälkikäteen, mutta se pohjautuu Toivo Igolle itselleen tosielämässä sattuneeseen kokemukseen.

Igo oli lämmittämässä saunaa, kun kävi klassisesti. Mies piipahti välillä vähissä pukeissa terassilla, ovi meni kiinni, avaimia ei ollut, ja säätila oli varsin viileä.

Naapurien avulla tilanteesta lopulta selvittiin, kun Igo ensin oli värjötellyt aikansa terassipöydän alla grillinsuojukseen kääriytyneenä.

– Eräs tuttavani kehotti minua kertomaan tarinan vaiheet valokuvin vielä jälkeenpäin, Igo naurahtaa.

Toivo Igo asuu Lohjalla ja hän kuuluu Lohjan Kameraseuraan.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut