Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityinen jäähalli Asolaan? – Liikuntajohtaja: Keskusteluja käydään parhaillaan parin hallihankkeesta kiinnostuneen tahon kanssa

Liikunta: Jäähallin saaminen Asolaan vaatii seurojen sitoutumista pitkäaikaisiin vuokrasopimuksiin.

Asolaan suunnitellaan parhaillaan Elmon urheilupuistoa. Puistoon on tulossa uimahalli, pallokenttiä, lähiliikuntapaikkoja ja puistomainen aukio.

Selvityksen alla on myös jäähallin rakentaminen. Halli toteutettaisiin yksityisellä rahalla.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti myöntää, että Elmon harjoitusjäähallin rakentamisesta on jo neuvoteltu.

– Käymme parhaillaan taustakeskusteluja parin hanketahon kanssa, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa ja mielenkiintonsa jäähallin rakentamista ja operointia kohtaan.

Kaupunki olisi jäähallihankkeessa mahdollistajana vastaten Elmon urheilupuiston infran rakentamisesta. Kaupunki myös myöntäisi hallia käyttäville seuroille vuokra-avustuksia käyttökustannuksiin, mutta ei laittaisi eurokaan hallin rakentamiseen.

– Nykyisellä talouspohjalla kaupungin varoilla Elmoon tuskin tullaan jäähallia rakentamaan, Kallislahti sanoo.

Kaupungin varoilla Elmoon tuskin tullaan jäähallia rakentamaan.

Harjoitushallin rakentaminen yksityisellä rahalla vaatisi Kallislahden mukaan vantaalaisseuroilta sitoutumista pitkäaikaisiin, vähintään 10 vuoden vuokrasopimuksiin.

– Seuroissa pitää ymmärtää, ettei mikään yksityinen taho rakenna Vantaalle hallia kokeillakseen onnistuuko.

Jääajasta on Vantaalla Kallislahden mukaan järjetön pula. Samaa sanoo Kiekko-Vantaassa aktiivisesti vaikuttava Jori Paukkonen.

– Vantaalaiset jääurheiluseurat ovat yhdessä miettineet olosuhteiden parantamista. Kaikki seurat ovat yhtä mieltä siitä, että on korkea aika saada lisää jäätä Vantaalle. Tällä hetkellä joudumme ostamaan jäätä myös Vantaan ulkopuolelta.

Pitkiin vuokrasopimuksiin sitoutumiseen Paukkonen ottaa kantaa muistuttaen, ettei harrastuksen hinta saa nousta.

– Toivoisimme joustavia rahoitusratkaisuja uuden hallin rahoitukseen, muotoilee Paukkonen.

Kallislahti kiittelee budjettiin kirjattua lausumaa siitä, että yksityisen jäähallin rakentamista selvitetään.

– Se rohkaisee entisestään yksityisiä tahoja jatkamaan hankkeidensa edistämistä ja suunnittelua yhdessä Vantaan kaupungin kanssa.

Budjettiin kirjattiin myös yleisempi maininta siitä, että tulevissa liikuntapaikkarakentamisen hankkeissa selvitetään yhteistyömahdollisuudet yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa.

Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlinin mukaan kunnallinen uusi uimahalli on ainoa varmasti Elmon puistoon tuleva hallihanke.

Jo yleissuunnitelmassa on kuitenkin esitetty paikka myös yksityiselle harjoitusjäähallille. Lisäksi seurakuntien maalle on esitetty hallipaikkaa.

Westlin sanoo seuraavaksi selvitettävän kannattaako alueen esirakentaminen tehdä siinä laajuudessa, että se mahdollistaa harjoitusjäähallin rakentamisen.

Kallislahti toteaa jäähallihankkeen voivan edetä sujuvasti sen jälkeen, jos seurat sitoutuisivat pitkiin vuokrasopimuksiin.

– Elmon kartassa on jo varattu jäähallille paikka. Hallin rakentajan tulisi seuraavaksi tehdä suunnitteluvarauspyyntö ja käynnistää hallin rakentamisen suunnittelu yhteistyössä kaupungin kanssa. Kaupungin puolesta tämä prosessi on selkeä ja suoraviivainen.

Paukkonen pohtii, mitä mahdollisen hallin rakentamisessa tulisi huomioida.

– Uuden hallin tulisi olla energiatehokas, sillä se vaikuttaa käyttökustannuksiin. Tärkeitä ovat myös oheisharjoituspaikat.