Kauppias antoi naapurikoulun oppilaille porttikiellon Vantaalla – "Kauppa menee ihan tukkoon, jos sinne tulee 50 ihmistä samaan aikaan"

K-Market Kivistö ei enää päästä tiloihinsa lähikoulun oppilaita väli- ja ruokatuntien aikana. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tiistaista lähtien kivistöläisen Aurinkokiven yhtenäiskoulun oppilaat eivät voi käydä viereisessä K-Market Kivistössä aamun välitunnilla (noin kello 9.45–10.15) eivätkä ruokatunnilla (noin kello 11.45–12.30). Näin ilmoittaa kauppiaspari Juri ja Sanna Karvinen Kivistön suuralueen Facebook-sivulla. He osoittavat viestinsä lasten vanhemmille.

Jos oppilaita yrittää kauppaan, henkilökunta käännyttää heidät ovelta.

– Minä tai joku muu on ovella, sanoo Juri Karvinen.

Syy osa-aikaiseen porttikieltoon on terveydellinen, koska koronan takia eletään poikkeusaikaa. Järjestely on tehty yhteistyössä koulun kanssa.

– Aiemminkin on koulun kanssa sparrattu tätä. Koulun alueelta kun ei saisi poistua koulupäivän aikana, Karvinen jatkaa.

Hän sanoo, että on mukavaa, kun kaupassa on vipinää, mutta kun yksi tulee ostamaan patukkaa ja viisi auttaa sen valitsemisessa ilman ostoaikeita ja näitä porukoita on monta, niin se on jo liikaa. Silloin myymälässä voi olla yli 50 henkeä kerralla.

– Kauppa menee ihan tukkoon, jos sinne tulee 50 ihmistä samaan aikaan.

Karvinen toivoo, että iltapäivällä koulun päättymisen jälkeen noin kello 14 myymälän tulisivat vain ne, jotka aikovat ostaa jotain. Jos silloinkin kauppaan pölähtää iso joukko lapsia, joudutaan harkitsemaan porttikieltoa.

Karviset julkaisivat kirjoituksensa maanantaina iltapäivällä ja hetkessä se sai aikuisilta paljon myönteisiä kommentteja.

Karviset ovat olleet Kivistön K-kauppiaina runsaat kaksi vuotta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut