Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupukki tulee koronasta huolimatta – pukki pyydetään terassille tai pihalle, sillä lapsille ei haluta tuottaa lisää pettymyksiä

Juhla: Vantaalaispukki vierailee ulkona ja turvavälin päässä. Toinen pukki tarjoaa räätälöityä videotervehdystä.

Lumettomina jouluina on mietitty, miten pukki pääsee tulemaan, mutta Korvatunturiin valkoparta on kekseliäs kulkuvälineissään. Nyt pohditaan, miten korona vaikuttaa pukin vierailuun.

Kivistöläisen Riina Myllyniemen parikymppinen opiskelijapoika on tehnyt joulupukkikeikkoja jo useamman vuoden ajan eikä koronavuosi tuo siihen poikkeusta.

Tutut perheet ottivat jo hyvissä ajoin yhteyttä, että saahan pukin kylään tänäkin vuonna.

– Vanhemmat ovat sanoneet, että lapset ovat luopuneet monesta asiasta, ja he eivät he halua tuottaa sitä pettymystä, että pukki ei tulisi, Myllyniemi kertoo.

Tutuilta vanhemmilta tuli myös ehdotus, että joulupukin voisi tavata ulkona terassilla tai takapihalla. Ulkona on helpompi pitää etäisyyttä, mutta sielläkin voi jutella ja laulaa.

Myllyniemen poika kiertää Kivistön ja Kanniston alueella aattona kello 13–18 noin 10–12 paikassa. Enää yksi vierailuaika on vapaana.

– Noin puolet käynneistä on sovittu ulos.

Joidenkin kanssa päätetään vielä lähempänä aattoa, miten menetellään, kun sen hetkinen koronatilanne on tiedossa.

Myllyniemi sanoo, että niihin perheisiin, joihin pukki menee sisälle, toimitaan kuten vanhemmat toivovat.

– Käsidesiähän pukki lotraa joka välissä ja maskia hän käyttää, jos niin halutaan. Kai lapset ovat jo siihen tottuneet. Myös turvaväli pidetään.

Kuuraparran käynnin tilaajista osa on myös toivonut, että pukki ei jaa lahjoja, jolloin vältetään turhia kontakteja. Myllyniemen pukille on lisäksi kerätty lapasia, jotka hän vaihtaa käyntien välissä.

Koronasta huolimatta kivistöläisen pukin vierailussa halutaan säilyttää kiireetön tunnelma. Vierailuun varataan noin 15–20 minuuttia. Useimmiten lapset ovat niin täpinöissään lahjoista, että kiinnostus pukkiin lopahtaa jo nopeamminkin.

Joulupukki on mahdollista saada kotiin myös etäyhteydellä. Se on uutta tänä vuonna. Tilattavalla videotervehdyksellä pukki hoitaa poroja, vetää yhteislaulua kitaroineen ja lähettää räätälöidyt terveiset perheelle.