Perussuomalaisilla on Vantaan valtuustossa 4 paikkaa, budjetista oli äänestämässä 6 perussuomalaista – "Ylimääräisten" läsnäolo ei ollut virhe

Perussuomalaisilla on Vantaan kaupunginvaltuustossa neljä paikkaa. Maanantaina pidetyssä talousarviota käsittelevässä kokouksessa oli budjetista päättämässä kuitenkin samanaikaisesti jopa kuusi perussuomalaista.

Mukana äänestämässä oli neljän varsinaisen valtuutetun lisäksi kaksi perussuomalaisten varavaltuutettua: Eija Liinakoski ja Jouni Herranen.

Kyseessä ei ollut virhe, vaan kahden "ylimääräisen" perussuomalaisen läsnäololle löytyy syy kuluvan valtuustokauden tapahtumista.

Tällä hetkellä sitoutumattomana vaikuttavat Timo Auvinen ja Pietari Jääskeläinen valittiin valtuustoon perussuomalaisten listalta, Auvinen sitoutumattomana.

Valtuutetun poistuessa kesken kokouksen, hänen tilalleen tulee varavaltuutettu siitä puolueesta, jonka listalta paikalta poistuva valtuutettu on vaaleissa tullut valituksi. Näin ollen Auvisen ja Jääskeläisen tilalle tulivat Herranen ja Liinakoski.

– Tämä on ihan normaali käytäntö, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Niilo Kärki sanoo.

Lue lisää: Vantaan budjetti ei ollut läpihuutojuttu – Puolueiden rivit repesivät äänestyksissä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut