Anna Inginmaa esillä nyt kahdella rintamalla – laulajana Vantaalla ja taiteilijana Helsingissä

Kulttuuritehdas Vernissassa lauantaina esiintyvä Anna Inginmaa iloitsee konsertista, jolla on laulajalle merkitystä eri tavoin.

– Tämän keikan piti alun perin toteutua viime kevään uuden levyn julkaisukiertueen yhteydessä, Inginmaa toteaa korona-ajan jalkoihin jääneestä keikkailusta.

– Konsertti on myös tämän koko vuoden viimeinen ja minulle on paljon merkitystä sillä, että se on juuri Vernissassa, Inginmaa jatkaa.

– Sieltähän kaikki tavallaan alkoi puolitoista sitten, kun aloin vetää Vernissasalissa omia jazzklubeja.

Lue myös: Anna Inginmaa on nyt myös levyn nimi – Vantaalainen jazzlady heitti taitonsa peliin sekä laulajana että biisintekijänä

Klubitunnelmainen ja monisävyisen jazzahtava ilta on nytkin odotettavissa, vaikka tapahtuma kuuluukin Vernissan Pinnan alta -sarjaan. Inginmaan kanssa ovat tutut muusikot, eli pianisti Arto Ikävalko, rumpali Ville Luukkonen, kontrabasisti Joonas Tuuri ja trumpetisti Mikko Karjalainen.

Uutta musiikkia Inginmaa on tehnyt kaiken aikaa. Levykin tulee aikanaan, mutta ei pakotetusti.

– En tunne tarvetta todistaa mitään nopealla levynteolla, vaan tehdä mahdollisimman laadukasta ja harkiten.

Vantaalaisjuurinen artisti on myös innoissaan bändistään, jonka kanssa musiikin tekeminen on hioutunut hienosti yhteen jo tähänastisen matkan varrella ja jonka taitoja hän kehuu vuolaasti.

– Haluaisinkin lisätä uudella levyllä bändin osuutta ja samalla rytmiikkaa.

Poikkeuksellinen aika on saanut Inginmaan toteuttamaan myös toista luomistapaa, maalaamista. Hänen työnsä Whisper on mukana Helsingin Kulttuuritalossa avatussa WABGNET naistaiteilijoiden näyttelyssä Pala pinkkiä hattaraa. Näyttely kestää vuoden loppuun.

Anna Inginmaa Kulttuuritehdas Vernissassa la 21.11. Illassa esiintyy ensin runoelmapoppia esittävä Lyyti, jonka debyyttialbumi julkaistiin keväällä. Ennakkoliput Livetosta 10 e, ovelta 12 e.

Juttua täsmennetty Kulttuuritalon näyttelyn osalta (18.11. kello 10.57): Kyseessä siis WABGNET naistaiteiljoiden näyttely.

Katso myös tämä: Jazzartisti haluaa rikkoa rajoja – Anna Inginmaan klubi Vernissassa kutsuu muitakin kuin raskaan sarjan diggareita

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut