Jokiniemen koulun tiilirakennuksen liikuntasali suljettiin asbestilöydön vuoksi – koulutilojen pölynäytteissä ei löytynyt asbestia

Jokiniemen koulun tiilirakennuksen liikuntasali suljettiin asbestilöydön vuoksi – koulutilojen pölynäytteissä ei löytynyt asbestia

Jokiniemen koulun liikuntasalista on löydetty asbestia. Sali sijaitsee punatiilisessä, 1950-luvulla valmistuneessa rakennuksessa. Arkisto/Teppo Komulainen

Peruskorjaukseen liittyvissä lisätutkimuksissa Jokiniemen koulun punatiilisessä rakennuksessa sijaitsevasta liikuntasalista on löytynyt asbestia. Vantaan kaupunki tiedottaa, että sali on nyt pois käytöstä koululta ja iltakäyttäjiltä.

Tilakeskus selvittää nyt, milloin liikuntatilat saadaan uudelleen käyttökuntoon.

Koulun muista sisätiloista asbestia on löytyi kellarikerroksesta ja se on ollut pois käytöstä jo pidempään.

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että terveydenhuollon tämänhetkisen näkemyksen mukaan mahdolliset altistumiset asbestille ovat olleet vähäisiä. Ne eivät vaadi erityistä seurantaa.

Jokiniemen koulun rakennuksissa on alkamassa peruskorjaus lähivuosina. Lisätutkimuksissa otettiin näytteitä rakenteiden erilaisista materiaalikerroksista ja silloin yläpohjan eristekerroksesta ja liikuntasalin lattian eristekerroksesta löydettiin asbestia.

Asbestikuituja oli kahdessa lattian alta otetussa näytteestä. Lisäksi kahdesta liikuntasalin ilmanvaihtokanavistosta otetusta pölynäytteestä toisesta löytyi asbestia.

1950-luvulla valmistuneessa rakennuksessa on tehty aiemminkin asbesti- ja haitta-aineselvitys, mutta silloin ei ole löytynyt nyt havaittuja asbestipitoisia materiaaleja. Asbestia on käytetty tehokkaana palonsuoja-aineena rakenteissa ja erilaisissa materiaaleissa.

Asbestin käyttö on kielletty Suomessa vuonna 1994.

Koulussa otettiin asbestinäytteitä laskeutuvasta pölystä myös muissa tiloissa. Niillä haluttiin selvittää, ovatko asbestikuidut levinneet muualle kouluun. Pölynäytteitä otettiin yhteensä 18 kappaletta eikä koulun käytössä olevista tiloista löytynyt asbestia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut