Vantaa palkkaa ulkopuolisen konsultin mukaan selvittämään Vantin kohtaloa – Selvitys on osa "rakenteellisten muutosten valmistelua"

Yhtiö: Vantista tehtävään selvitykseen on monta syytä.

Vantaa on päättänyt selvittää kaupungin siivous-, ateria- ja kiinteistöpalveluiden tulevaisuuden. Tällä hetkellä palveluista huolehtii kaupungin in-house-yhtiö Vantti.

Selvitys on kaupunginhallituksen tiedotteen mukaan osa ”rakenteellisten muutosten valmistelua”. Syynä on myös tuleva sote-uudistus.

Selvityksen laatimisesta päätettiin kaupunginhallituksessa osana talousarviopäätöstä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) toteaa eri poliittisilla ryhmillä olevan erilaisia ajatuksia siitä, miksi selvitys tehdään.

Multala sanoo selvityksen tarpeen liittyvän sote-uudistukseen. Iso osa Vantin palveluista käytetään tällä hetkellä sote-sektorilla, joka uudistuksessa siirtyisi maakunnan hoidettavaksi. Vantin nykymuotoinen in-house-asema ei olisi siinä tilanteessa välttämättä enää mahdollinen, Multala toteaa.

Vantaan ensi vuoden budjettiinkin kirjatun selvityksen laadinnasta vastaa henkilöstön ja konsernipalveluiden palvelualue, jota johtaa Kirsi-Marja Lievonen.

– Tulemme palkkaamaan selvitykseen tekoon avuksemme myös ulkopuolisen konsultin, Lievonen toteaa.

Yhteistyössä konsultin kanssa arvioidaan eri vaihtoehdot Vantin toimintojen järjestämiseksi. Jokaisen vaihtoehdon kohdalla pyritään ottamaan huomioon sen kokonaisvaikutukset.

Multala kertoo selvityksen tavoitteena olevan myös palvelujen laadun arviointi. Niin siitäkin huolimatta, että se on vaikeaa.

– Onko nykyinen malli paras? Saammeko parasta laatua suhteessa hintaan? kysyy Multala ja muistuttaa, että esimerkiksi Vantin tuottaman kouluruoan laadusta on käyty paljon keskustelua.

Selvityksen tulee valmistua elokuun 2021 loppuun mennessä. Sen saa käsiteltäväkseen kaupunginhallitus.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut