Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Yökahviloita on kokeiltu Vantaallakin – "Moni tuli kello kahden aikoihin"

Koronarajoitusten sallimia yökahviloita on Helsingin ohella pidetty auki Vantaalla. Kun anniskelupaikkojen on pitänyt sulkea kello 23, niin ne ovat voineet avata uudelleen kello 24, mutta ilman alkoholimyyntiä.

Muun muassa Bar Korsottaressa kokeiltiin yöaukioloa viime viikonloppuna toista kertaa. Ensimmäisenä viikonloppuna väkeä ei juuri käynyt, mutta viime lauantaina asiakkaita oli ravintolapäällikkö Nina-Christina Plantingin mukaan selvästi enemmän.

– Lauantai jopa yllätti. Moni tuli kello kahden aikoihin.

Täyttä ei kuitenkaan ollut.

– Meille mahtuu nyt rajoitusten aikana 25 henkeä ja yökahvilaan tuli noin kymmenen, Planting sanoo.

Hän kertoo asiakkaiden tykänneen siitä, että voi tulla vielä myöhemminkin päättyvän työn jälkeen baariin, tai ettei tarvitse häiritä naapureita, kun haluaa kuunnella musiikkia yöllä.

Asiakkaat ovat juoneet mietoja versioita lonkeroista ja oluista.

Martinlaaksolaisessa Bar Nro 1 kokeiltiin yökahvilaa viime lauantaina, mutta se ei ollut menestys.

– Kulut ovat kovat eikä alkoholia saa myydä, tarjoilija Navnit Khosla sanoo.

Lisäksi vakiasiakkaat valittelivat, että mieto alkoholi maksaa miltei saman kuin enemmän alkoholia sisältävä juoma aiemmin illalla.

Muun muassa sosiaalisessa mediassa on arvosteltu yökahviloiden asiakkaita siitä, että he ryyppäävät tunnin sulun aikana vahvaa viinaa ja tulevat puolita öin ympäripäissään yökahvilaan. Silloin turvavälit ja muu varovainen käytös unohtuvat herkemmin.

Planting muistuttaa, että humaltuneelle asiakkaalle ei saa lain mukaan myydä edes miedompia juomia.

Nyt korona-ajan yökahvilat ovat loppumassa, sillä valtioneuvosto on rajoittamassa ravitsemisliikkeiden aukioloa asetuksella, joka tulisi voimaan torstaina keskiyöllä.

Ne voisivat jatkossa avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan kello 05 ja olla auki kello 23:een asti. Muutos ei koskisi huoltoasemia.