Vähävaraisten joulujuhla aiotaan järjestää Korsossa koronasta huolimatta – Tulossa jopa tuhansia ihmisiä

Lumon edustalla järjestetään perinteinen työttömien ja vähävaraisten joulujuhla perjantaina 18. joulukuuta. Viime vuonna Kaiken kansan joulujuhlassa oli noin 2 000 osallistujaa.

Joulujuhlan järjestää Joosua Mission Vantaan kaupungin ja muiden yhteistyökumppaniensa kanssa.

Yksi joulujuhlasta päävastuuta kantavista on Joosua Missionin toiminnanjohtaja Timo Valtonen. Hän korostaa juhlan järjestäjien olevan hyvin tietoisia koronatilanteesta. Juhla tullaan toteuttamaan kaikki rajoitukset ja suositukset huomioon ottaen.

– Tiedämme koronatilanteen, mutta näemme myös sen hädän, jota ihmisillä Vantaalla on. Haluamme auttaa. Kaikessa mitä teemme otamme tietenkin huomioon sen, ettei kukaan saa koronatartuntaa, Valtonen sanoo.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi perjantaina kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa pääkaupunkiseudulla kolmeksi viikoksi.

Toisin kuin Vantaan Sanomien paperilehdessä kerrottiin, juhlassa ei tänä vuonna järjestetä paikan päällä ruokailua, vaan osallistujat saavat pakeissa jouluaterian kotiin. Ratkaisu tehtiin tiistaina koronaepidemiatilanteen huonontuessa.

Jakotilaisuudessa pidetään Valtosen mukaan hyvä huoli turvaväleissä.

Kaiken kansan joulujuhla on järjestetty jo 26 kertaa. Tänäkin vuonna juhlassa on ruokailun lisäksi ohjelmaa. Ohjelmallinen osuus pidetään ulkona.

– Myös ulkona tulee muistaa tarkasti turvavälit, Valtonen sanoo.  

Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) ja juhlassa puhuu myös toinen vantaalainen kansanedustaja Mika Niikko (ps.).

– Puheiden lisäksi luvassa on musiikkia. Juhlassa laulaa Viktor Klimenko.

Juhla alkaa kello 14.

Joulujuhla n ruoat ja juomat on saatu lahjoituksina.

Vantaan kaupungin vapaa-ajan lautakunta myönsi joulujuhlalle 4 600 euron avustuksen.

Avustus tilitetään kuitteja vastaan.

– Mikäli tapahtumaa ei voida järjestää, avustus peruuntuu, sanoo vapaa-ajankunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (sd.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut