Rekolan Kinoon puhalletaan uutta henkeä – Lisää elokuvia, konsertteja, teemaviikonloppuja...

Kylätalo: Yli 70 vuotta vanhaan rakennukseen halutaan vilskettä.

Mikko Kiuru ja Matti Viirimäki uskovat yleisön löytävän Rekolan Kinon kulttuuritarjonnan. Kiuru edustaa Tila ja toiminta ry:tä, Viirimäki Rekolan Elävän Musiikin Yhdistystä. Tiina Örn

Tiina Örn

Rekolasta tulee jatkossa tuttu paikka konserttien, elokuvien ja muiden kulttuuritapahtumien ystäville. Niin käy, jos Rekolan Kinon haltuunsa ottaneen kolmikon toiveet toteutuvat.

Kolmikko eli Tila ja toiminta ry, Rekolan Elävän Musiikin Yhdistys (Remy) ja Pop Up Kino Helsinki siirtyivät Rekolan Kinon tilojen päävuokralaisiksi marraskuun alusta alkaen. Asiasta tehtiin sopimus Rekolan Työväentalo säätiön kanssa. Toiminnan pidemmällä aikavälillä mahdollistavaa vuokrasopimusta valmistellaan parhaillaan, sillä nykyinen sopimus on voimassa vuoden loppuun asti.

Rekolan Kinoon ollaan puhaltamassa uutta henkeä. Tarkoituksena ei ole saada aikaiseksi vain pientä liekkiä, vaan tavoitteena on luoda asukkaiden voimin aktiivisesti toimiva kulttuuritalo, joka palvelee lähialuetta ja myös koko pääkaupunkiseutua.

Vuonna 1948 työväentaloksi valmistunut ja kertaalleen ryhdikkääksi remontoitu Rekolan Kinon rakennus on Pop Up Kino Helsingin Janne Hulkkosen sanoin ”täysin ainutlaatuinen ja todella tyylikäs tila”.

Hulkkonen avaa PoP Up Kino Helsingin suunnitelmia.

– Aiomme tehdä Rekolan Kinosta säännöllisesti toimivan, Vantaan makeimman elokuvateatterin, jossa nähdään elokuvia ainakin kahtena viikonloppuna kuukaudessa.

Rekolan Kino on suuri elämys jo pelkästään tilana.

Ohjelmistoa suunnataan erilaisille yleisöille

– Päivällä voisi olla elokuvanäytöksiä eläkeläisille, pääsylipun hintaan kuuluisivat kahvit ja pullat.

Tavoitteena on tarjota elokuvia myös heille, joille elokuvissa käynti ei välttämättä ole tuttua.

– Yhteistyössä alueen koulujen kanssa voisimme tarjota elokuvakasvatusta lapsille ja nuorille.

Hulkkonen lisää, että Rekolassa aiotaan järjestää myös teemallisia elokuvaviikonloppuja. Suunnitelmissa on esimerkiksi burleskielokuvafestari, jota valmistellaan yhdesssä burleskitanssiyhdistys BUBUjen kanssa.

Remyn puheenjohtaja Matti Viirimäki kehuu Hulkkosen tavoin vanhaa rakennusta todeten, että ainutlaatuisen tunnelman lisäksi talossa on erinomainen akustiikka.

Viirimäki uskoo uuden yhteistyön myötä avautuvan paljon uusia mahdollisuuksia Rekolan Kinon konserttitarjonnan laajentamiseen.

Aiemmin konsertteja on ollut vain 7–8 vuodessa. Konsertteja on ollut harvoin, mutta ne ovat saaneet kiitosta niin yleisöltä kuin artisteilta.

Yhteistyöhön ryhtyvät Hulkkonen, Viirimäki ja Tila ja Toiminta ry:n puheenjohtaja Mikko Kiuru etsivät aktiivisesti lisää uusia yhteistyökumppaneita.

Kolmikon mukaan kaikki edellytykset Rekolen Kinon suurelle suosiolle on olemassa.

– Kino on suuri elämys jo pelkästään tilana, pohtii Hulkkonen.

Pop Up Kino Helsingin toiminta Rekolan Kinossa on rahoitetaan pääasiassa pääsylipputuloilla, Remy saa pääsylipputulojen lisäksi pientä avustusta Vantaan kaupungilta ja Musiikin edistämissäätiöltä. Tila ja toiminta ry:n talous sai Vantaan kaupungilta pienen avustuksen.

Rekolan Kinoa on tarkoitus vuokrata myös perhejuhlia ja erilaisia tilaisuuksia varten.

Tilat soveltuvat Viirimäen mukaan monenlaiseen käyttöön häistä syntymäpäivien viettoon.

– Konserttisalina katsomoon mahtuu 150 henkilöä. Juhlatilaisuuksissa penkeistä voi ottaa puolet pois, jotta saadaan avointa tilaa. Silloin paikalle sopii hyvin 60 henkilöä. Jopa 80 hengen kekkereitä on järjestetty.

Juhlien lisäksi tilaa on kysytty muun muassa tanssisaliksi ja lavalla on nähty teatteriesityksiä.

– Vuokrat ovat meillä hyvin kohtuulliset, Viirimäki lisää.

Rekolan Kinosta halutaan aktiivisesti toimiva kulttuuritalo. Arkisto/Tiina Örn

Livenä etänä

Viihdettä netin kautta

Koronarajoitusten aikana Rekolan Kinon esitystekniikka mahdollistaa erilaisten näytösten ja konserttien suoratoiston esimerkiksi Facebookin kautta.

Tila ja toiminta ry:n puheenjohtaja Mikko Kurki toteaa, että esitysten striimaus on yksi vaihtoehto korvata koronan vuoksi peruttavat tapahtumat.

– Suoratoistot tehdään Sovia Stream -nimisen yhteistyökumppanimme kanssa monikameratuotantona. Suorat videolähetykset ajetaan esimerkiksi YouTubeen tai Facebookiin Full hd -laadulla videomikserin kautta, selvittää Kurki.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut