Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

120 ihmisen työpaikka vaarassa: Liikenne- ja viestintävirasto aloittaa yt-neuvottelut

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa 2. joulukuuta yt-neuvottelut, jotka koskevat lähes koko henkilöstöä.

Uhattuna on viraston tiedotteen mukaan jopa 120 ihmisen työpaikka. Lisäksi säästöjä haetaan myös muualta, kuten toimintatapojen tehostamisesta ja prosessien kehittämisestä.

Yksi syy tilanteeseen on Traficomin mukaan korona: sen vuoksi viraston tulokertymän ennakoidaan alenevan vuosina 2020–2021. Pandemian arvioidaan vaikuttavan liikennesektoriin merkittävästi ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan.

Traficomin mukaan jo tehdyistä ja suunnitelluista säästöistä huolimatta kustannukset ovat suuremmat kuin rahoitus. Tämä koskee sekä kuluvaa vuotta että lähivuosia, eikä lisärahoitusta liene tulossa valtiontalouden kiristymisen vuoksi.

Traficom lupaa tarjota mahdollisesti irtisanottaville henkilöille tukea työllistymiseen.

Neuvotteluja on varauduttu jatkamaan 20. tammikuuta saakka. Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan Traficomin mukaan sitten, kun lopputuloksista on ilmoitettu viraston henkilöstölle.

Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Se muun muassa ylläpitää ajoneuvorekisteriä.