Vantaan ratikan suunnitteluun saa sanoa sanansa – Verkkokysely ja puhelinpäivystys jo auki, alueellisia yleisökeskusteluja tulossa joulukuussa

Kaupunkilaisten ajatuksia ratikan reittiin ja sen ympäristöön liittyen kysytään verkossa sekä kyselyn että yleisölle reitin varren eri alueille suunnattujen yleisöesittelyjen ja -keskustelujen avulla. Havainnekuvassa ratikka Rälssitiellä Aviapoliksessa. Tuomas Vuorinen

Kaupunki julkaisi maanantaina pikaraitiotietä koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja avasi samalla verkkoon ratikkareittiin ja sen ympäristön yksityiskohtaiseen suunnitteluun liittyvän kyselyn. Kaupunkilaiset pääsevät kyselyssä esittämään ajatuksia siitä, millaisia asioita katujen ja pysäkkien suunnittelussa tulisi huomioida ja miten esimerkiksi taide voisi näkyä ratikkareitin varrella.

Meneillään on ratikan jatkosuunnittelu, jonka aikana ratikalle laaditaan sen rakentamisen mahdollistavat katu- ja puistosuunnitelmat, asemakaavat ja kaavarunko reitin varren kaupunkikehityksen ohjaamiseksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Suunnittelun eri tasoista ja siitä, miten työ etenee, järjestetään verkossa alueellisia esittely- ja keskustelutilaisuuksia, joissa käydään läpi myös suunnittelualueen nykytilannetta ja selvitetään ratikan erilaisten vaikutusten arviointia. Tilaisuudet ovat kaikki kellonaikaan 17.30–19.30 ja niitä on joulukuussa seuraavasti: Länsimäki 8., Hakunila 9., Tikkurila 16. ja Aviapolis 17. päivä. Osallistumisohjeet löytyvät osallistuvavantaa.fi-sivuilta, joilta pääsee vastaamaan myös kyselyyn.

Ratikan suunnittelijat päivystävät ja keskustelevat aiheesta henkilökohtaisesti soittajien kanssa numerossa 09 8392 2242. Päivystykset ovat 25. marraskuuta kello 14–16 ja samaan kellonaikaan 2. joulukuuta, 9. joulukuuta ja 16. joulukuuta. Vuodenvaihteen jälkeen päivystykseen voi soittaa 14. tammikuuta kello 11–13. Muina aikoina numerosta vastaavat Vantaa-infon asiakaspalvelijat.

Sähköpostia suunnittelijoille on mahdollista lähettää osoitteeseen ratikka@vantaa.fi.

Jutusta korjattu tammikuisen puhelinpäivystyspäivän kellonaika 25.11. klo 17.20.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut