Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Korona ei ole saanut suomalaisia muuttamaan joulusuunnitelmiaan, pääkaupunkiseudun luvut poikkeavat muusta maasta

65 prosenttia suomalaisista ei usko koronan vaikuttavan joulunviettosuunnitelmiinsa lainkaan, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Vähän yli viidennes vastaajista empii vielä kantaansa ja seuraa koronatilanteen kehittymistä. Noin joka kahdeksas eli 13 prosenttia on jo muuttanut suunnitelmiaan.rona

Pääkaupunkiseudun asukkaista vajaa puolet arvelee koronavirusepidemian vaikuttavan joulunviettoon. Koko maassa sen sijaan koronan vaikutus on huomattavasti pienempi, ilmenee tuoreesta selvityksestä.

POP Pankki ja IROResearch selvittivät koronan vaikutuksia suomalaisten tämän vuoden joulusuunnitelmiin ja lahjahankintoihin.

Alueellisesti hieman alle puolet eli 47 prosenttia pääkaupunkiseudulla asuvista uskoo koronan vaikuttavan joulun viettoon. Pohjanmaalla peräti 83 prosenttia vastaajista aikoo pitää kiinni joulusuunnitelmistaan.

Koronan vuoksi esimerkiksi joulun matkoja on peruttu ja joulua aiotaan juhlia tavallista pienemmin tai pienemmällä porukalla. Mummolaan ei välttämättä nyt lähdetä.

Korona näkyy myös lahjojen hankinnassa. Osa haluaa välttää väkijoukkoja ja monella on nyt myös vähemmän rahaa käytössään.

Pääsääntöisesti kotitalouksissa lahjahankintoja tehdään kuitenkin kuten ennenkin, ilmenee selvityksestä.

Yli 70 000 euron vuositulojen talouksissa 78 prosenttia vastaajista sanoo, että aikoo hankkia lahjoja saman verran kuin aikaisemmin. Myös 60 prosenttia alle 30 000 euron vuositulojen talouksistakin suunnittelee hankkivansa lahjoja tavalliseen tapaan.

Naisista 20 prosenttia on jo aloittanut jouluhankintojen tekemisen, kun miesten vastaava luku on kahdeksan prosenttia.

Lähes neljännes naisista on kuitenkin vähentämässä lahjahankintojaan, miehistä lahjojen vähentämistä on harkinnut 13 prosenttia.

Miehistä peräti 24 prosenttia ei aio hankkia lahjoja lainkaan, kun naisista 16 prosenttia jättää lahjat hankkimatta.

Kaikista vastaajista vain 16 prosenttia aikoo hyödyntää Black Fridayn kaltaisia tarjouskampanjoita joulun lahjahankinnoissa.