Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Vantaalla Varistossa toimiva koronanäytteenotto lakkautetaan marraskuun lopussa tiedottaa Vantaan kaupunki. Testauspiste on auki vielä maanantaina 30. marraskuuta ja sen jälkeen se suljetaan.

Variston näytteenottopaikka avattiin Hämeenkylän koulun Variston opetuspisteeseen elokuun alussa drive-in-pisteenä. Lokakuussa se siirtyi sisätiloihin.

Joulukuun alusta lähtien Vantaan testauspaikkoina jatkavat Husin ylläpitämät koronanäytteenottopisteet eli Ala-Tikkurila (Härkävaljakontie 31), Peijaksen sairaala (Sairaalakatu 1) ja Koivukylä (Koivukylänväylä 32).

Näytteenottopaikan ja tarkan osoitteen saa ajanvarauksen yhteydessä. Koronavirustesti on maksuton.

Jos epäilee koronavirustartuntaa ja oireet ovat lieviä, voi ajan näytteenottoon varata itse sähköisestä Koronabotti-palvelusta.

Koronabotissa voi varata ajan myös toiselle henkilölle ja vanhempi voi varata ajan alle 16-vuotiaalle huollettavalleen.

Jos tarvitsee ammattilaisen arviota, voi soittaa Vantaan terveysasemien puhelinpalveluun (09 839 50 000) maanantaista perjantaihin kello 8–18 ja lauantaista sunnuntaihin kello 9–18.

Näytteenoton ajanvarauksesta saa tekstiviestin. Negatiivisesta tuloksesta lähetetään tekstiviesti 1–2 vuorokauden kuluttua näytteenotosta. Jos tulos on positiivinen, asiakkaalle soitetaan.

Jos on jo käynyt jossain muualla koronavirustesteissä ja haluat perua näytteenottoajan, voi ajan peruuttaa tekstiviestillä numeroon 040 574 4555.