Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Risteilyt jatkuvat entisellään koronaepidemian kiihtymisestä huolimatta – "Kotimaassa matkailua ei ole kielletty"

Uudet koronarajoitukset eivät juuri vaikuta varustamoiden laivamatkoihin ja risteilyihin. Myöskään matkustajien peruutuksiin ei ole tullut muutoksia.

– Rajoitukset eivät tuo radikaaleja muutoksia. Kotimaassa matkailua ei ole kielletty, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Tallink Siljan laivat liikennöivät edelleen ja tietyillä reiteillä myös karanteenivapaasti.

Mikäli matkustaja haluaa peruuttaa laivamatkansa, voimassa ovat Nöjdin mukaan samat ehdot maksujen palauttamisessa kuin aiemminkin.

– Eli normaalit peruutusehdot ovat käytössä jos asiakas on varannut matkan laivalle, joka liikennöi. Jos me itse peruutamme jonkin laivamatkan, maksamme hinnan kokonaan takaisin.

Julkisia tiloja koskevat rajoitukset eivät koske laivoja, Nöjd huomauttaa.

– Laivaa ei katsota julkiseksi tilaksi samalla lailla kuin esimerkiksi kauppakeskuksen aulaa. Kyse on vähän erilaisesta paikasta.

Tallink Silja ottaa laivoihinsa matkustajia enimmillään puolet maksimikapasiteetista.

– Sekin 50 prosenttia täyttyy hyvin harvoilla lähdöillä, ehkä jollain perjantain lähdöillä, Muuten on nyt ollut hyvin hiljaista, Nöjd sanoo.

Rahti ja rekat kulkevat Tallink Siljan laivoilla edelleen.

Viking Linen laivoilla matkustajia on kymmenistä muutamiin satoihin, riippuen reitistä ja päivästä, kertoo tiedotuspäällikkö Christa Grönlund.

– Viikonloppuisin meillä on hiukan enemmän palvelutarjontaa niillä laivoilla, jotka tällä hetkellä liikennöivät mutta matkustajamäärät ovat kuitenkin pieniä. Moni tulee jouluostoksille. Tällä hetkellä myymme vaatteita ja kosmetiikka alennuksella.

Koska matkustusrajoituksia ei ole, Ahvenanmaalle manner-Suomesta matkustettaessa voimassa ovat normaalit peruutusehdot.

– Mutta Viroon ja Ruotsiin suuntautuvat matkat ja risteilyt voi perua kuluitta lähtöön asti, Grönlund selvittää.