Vantaa kirittää pyöräilyyn viihtyvyyden ja päästöttömyyden lisäämiseksi – Asukkailta kysytään nyt mielipiteitä ja toiveita reiteistä

Pyöräilystä halutaan tehdä Vantaalla yhä sujuvampaa. Asukkaat saavatkin nyt esittää mielipiteitä ja parannusehdotuksia nykyisestä reitistöstä samoin kuin toiveita uusista pyöräväylistä. Arkisto/Leena Koivisto

Vantaa kerää asukkailta ehdotuksia pyöräilyyn liittyvien olosuhteiden kehittämiseksi kaupungissa. Ehdotuksia varten on avattu verkkokysely osallistuvavantaa.fi-sivustolla.

Kyselyyn voi vastata 3. tammikuuta asti ja siinä voi kertoa mielipiteensä mistä tahansa pyöräilyyn tarkoitetusta reitistä. Sellaisia voivat varsinaisten pyöräteiden lisäksi olla muun muassa tonttikadut ja ulkoilutiet.

Kertoa voi myös pyöräteillä havaitsemistaan puutteista, kuten näkemäesteestä risteyksessä, valaistusongelmasta tai huonokuntoisesta päällysteestä.

Lisäksi kyselyssä voi tuoda esiin toiveita uusista pyöräteistä.

Vastauksia käytetään hyväksi pyöräliikenteen järjestelyjen ja pyöräteiden suunnittelussa, rakentamisessa sekä kunnossapidossa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Tavoitteena on parantaa pyöräilyolosuhteita ja tukea pyöräilyn lisääntymistä, lisätä viihtyvyyttä ja edistää päästöttömyyttä sekä vuoteen 2030 asetettua Vantaan hiilineutraaliustavoitetta.

Katso myös tämä: Polje 12 pyörälenkkiä Vantaalla – Lataa reittikartat täältä

Lisää aiheesta: Vantaan pyöräreitit kunnostetaan huippukuntoon – kaikkiaan "luksusreittejä" tehdään kymmeniä kilometrejä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut