Vantaalainen abi löysi opiskeluun yksinkertaisen menestysreseptin: tuloksena seitsemän laudaturia – Vaskivuoren lukion kuorossa laulava Elli saa valkolakin perjantaina

Ylioppilas: Elli Pihlajaniemi työskentelee nyt ruokakaupassa ja pohtii vasta ensi vuonna, mitä lähtee opiskelemaan.

Äidinkieli, englanti, lyhyt ranska, pitkä matematiikka, filosofia, yhteiskuntaoppi ja psykologia. Pohjois-Nikinmäessä asuva Elli Pihlajaniemi kirjoitti niistä kaikista laudaturin Vaskivuoren lukiossa Myyrmäessä.

Se on huima suoritus. Pihlajaniemi sanoo opiskelleensa paljon, mutta ilman, että arvosanat olisivat olleet päällimmäisenä mielessä. Aineet olivat vain niin mielenkiintoisia.

– Kiinnostus ratkaisi.

– Tein suurimman työn kurssien aikana, ja kun rupesin lukemaan kirjoituksiin, muistin asiat melko hyvin.

Valmistautuminen ylioppilaskokeisiin vaatii Pihlajaniemen mukaan myös viitseliäisyyttä. Ranskan kirjoituksiin hän valmistautui muun muassa kuuntelemalla ranskankielisiä podcasteja ja katsomalla sarjoja, vaikka ne olivat aluksi vaikeita ymmärtää. Hän aloitti ranskan opiskelun vasta lukiossa.

– Ympäröin itseni ranskalla ja altistin itseni kielelle, hän kuvailee.

Kympin keskiarvolla Korson koulusta lukioon tullut Pihlajaniemi oli vielä ensimmäisenä vuonna hieman eksyksissä. Hän opetteli uutta lukion "systeemiä" ja oli valinnut kemian sekä fysiikan.

– Sitten ekan vuoden lopulla tuli täysi suunnanvaihdos. Tajusin, että en ole kiinnostunut luonnontieteistä. Ne eivät motivoineet opiskelemaan.

Kemia ja fysiikka vaihtuivat filosofiaan ja yhteiskuntaoppiin.

– Niistä olen tosi kiinnostunut. Kun päätös oli tehty, helpotti, Pihlajaniemi kertaa.

Hän hajautti kirjoitukset kolmeen osaan: ensin kaksi ainetta, sitten kolme ja nyt viimeisenä tänä syksynä loput kaksi. Lukion suorittaminen 3,5 vuodessa on Pihlajaniemen mielestä ihanteellinen aika.

Suorituspaineitakin syntyi.

– Itsestä piti saada paras irti tiettynä päivänä.

Vaskivuoren musiikkilukio on niittänyt vuosikausia mainetta laadukkailla musikaaleillaan ja taitavalla kuoroillaan. Sen maineen musiikkiopistossa laulua opiskellut Pihlajaniemikin tunsi pyrkiessään ensisijaisesti juuri Myyrmäkeen.

– Musikaalien vuoksi halusin Vaskikseen.

Hairspray-musikaalin näkeminen 2017 vain vahvisti sen, että Vaskivuori oli oikea paikka eikä vaikkapa Ressu tai SYK Helsingissä.

– Vaskis on ihana paikka! Siellä on hyväksyvä ilmapiiri ja kaikille löytyy jotain.

Lopulta Pihlajaniemi ei itse esiintynyt yhdessäkään musikaalissa. Se ei ollutkaan "hänen juttunsa". Mutta hän lauloi kuorossa.

– Laulan siinä vielä vuoden loppuun asti.

Tällä hetkellä Pihlajaniemi työskentelee kaupassa ja nauttii vaihtelevista tehtävistä. Ensi viikonloppuna Pihlajaniemi juhlii ylioppilaaksi pääsyä pienessä perhepiirissä ja opiskelupaikan pohtiminen alkaa vuoden vaihduttua. Häntä kiinnostaa ulkomaantoimittajan työ.

Kuuntele: Elli Pihlajaniemi laulaa Vaskivuoren lukion kamarikuorossa, joka teki Jouluradion vuoden 2020 tilausteoksen. Hoosiannan on sovittanut kuoronjohtaja Jonna Vehmanen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut