Vantaan ratikan reittiä ja pysäkkiehdotuksia voi nyt tutkailla kartalla

Vantaan ratikkaa suunnitellaan kulkemaan muun muassa kauppakeskus Jumbon vierestä. Havainnekuva. WSP Finland Oy
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Mellunmäestä Länsimäen, Vaaralan, Hakunilan, Tikkurilan ja kauppakeskus Jumbon kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle suunnitteilla olevan ratikan linjaus ja pysäkit löytyvät nyt Vantaan karttapalvelusta (kartta.vantaa.fi).

Linjaus ja pysäkkien paikat eivät ole tarkkoja, mutta kartalta saa käsityksen Vantaan ratikan reitistä. Ratikka kulkee pitkälti saman matkan kuin nykyinen bussilinja 562, mutta esimerkiksi koukkaus Urheilutielle Hiekkaharjussa jää pois. Pysäkkejä on harvemmassa kuin bussilla.

Kartalla katkoviiva esittää linjauksen vaihtoehtoista reittiä ja sellainen on Tikkurilassa radan kohdalla.

Lue myös: Vantaan ratikan suunnittelu sai maratonkeskustelun jälkeen sinetin äänin 45–22 – Näin äänet jakautuivat

Ratikasta järjestetään joulukuussa alueellisia esittely- ja keskustelutilaisuuksia. Osallistumisohjeet löytyvät osallistuvavantaa.fi-sivuilta, joilta pääsee vastaamaan myös kyselyyn.

Lisäksi ratikan suunnittelijat päivystävät puhelimessa (09 8392 2242) 2., 9. ja 16. joulukuuta kello 14–16. Vuodenvaihteen jälkeen päivystykseen voi soittaa 14. tammikuuta kello 11–13. Muina aikoina numerosta vastaavat Vantaa-infon asiakaspalvelijat. Suunnittelijoiden sähköpostiosoite on ratikka@vantaa.fi.

Lue myös: Ratikkahankkeen pomo suitsuttaa raitiotien hyötyjä vantaalaisille

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut