Kauneimmat joululaulut luikautetaan Vantaallakin uudella tavalla

Koronavuosi muuttaa myös joululaulujen laulamisen. Kauneimmat joululaulut pitää laulaa etäyhteydellä, ettei koronavirus tartu vierekkäin hoilatessa. Katja Juurikko
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on järjestetty Suomessa jo lähes 50 vuoden ajan eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Siitäkään huolimatta, että joukkolaulutapahtumia ei koronatilanteen vuoksi voi pitää.

Nyt otetaan käyttöön uudet keinot.

– Kaikin tavoin pyrimme järjestämään joululauluja kotisohville, lupaa Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala.

Virtuaalinen yhteislaulutilaisuus ei ole sama asia kuin, että kokoonnutaan kirkkoon tai vaikkapa kapakkaan laulamaan yhdessä, mutta parempi kuin ei laulua ollenkaan. Joululaulut virittävät joulutunnelmaan.

Vantaalla on aiemmin järjestetty useita kymmeniä Suomen Lähetysseuran hyväntekeväisyyskampanjaan kuuluvia Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia. Nyt tilaisuuksia on paljon vähemmän, mutta samaan striimaukseen netin kautta voi osallistua paljon enemmän ihmisiä kuin pienessä kirkossa.

Hintsala kertoo, että tilaisuuksien suunnittelu uusiksi on meneillään ja niitä tulee lisää, mutta joitakin tärppejä voi jo kertoa. Kauneimpia joululauluja lauletaan Länsimäen kirkossa 13. joulukuuta kello 12 ja kello 18 Pyhän Laurin kirkossa sekä Myyrmäen Virtakirkossa 15. joulukuuta kello 10.

Kaikkiin pääsee osallistumaan verkon linkin kautta Vantaan seurakuntien sivulta.

Jouluradiossa (jouluradio.fi) on vielä oma Kauneimmat joululaulut -verkkokanava. Sanatkin muistuvat mieleen, kun koteihin jaetaan Kirkko ja kaupunki -lehden välissä Kauneimpien joululaulujen yhteislauluvihko 17. joulukuuta.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma pidetään 13. joulukuuta kello 18 Suomen Lähetysseuran YouTube-kanavalla ja Facebook-sivuilla

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin tuomiokapitulin uudet koronaohjeistukset tilaisuuksien ja tapahtumien minimoimiseksi ovat voimassa 20. joulukuuta asti.

Ohjeistuksen mukaan tilaisuuksiin saa osallistua enimmillään 10 henkilöä. Hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin voivat kuitenkin osallistua vainajan kaikkein läheisimmät omaiset, vaikka se ylittäisi 10 henkilön rajan muutamalla henkilöllä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut