Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kivistön K-Market antoi koululaisille porttikiellon – Alepa-pomo: Emme voi rajoittaa nuorten asiointia Kivistön Alepassa

K-Market Kivistön kauppiaspari antoi marraskuun puolivälissä naapurikoulun oppilaille porttikiellon kauppaan väli- ja ruokatuntien aikana.

Kauppiaan mukaan kauppaan saattoi tulla kerralla kymmeniä Aurinkokiven yhtenäiskoulun oppilaita. Porttikiellon tavoitteena on turvallisuuden varmistaminen korona-aikana.

K-Marketin antaman porttikiellon jälkeen Aurinkokiven koulun rehtori Sari Silander oli yhteydessä Kivistön Alepaan ja tiedotti myymälävastaavaa K-marketin tekemästä päätöksestä. Samalla hän pyysi Alepan henkilökuntaa olemaan yhteydessä, jos tarvetta asian tiimoilta tulee. Alepa ei sijaitse koulun välittömässä läheisyydessä.

Alepa ei ole vielä lähestynyt asiassa rehtoria, mutta Silanderille on tullut yksityishenkilöltä sähköpostiviesti, jossa kerrottiin oppilaiden käyvän sankoin joukoin Alepassa koulupäivän aikana.

Kivistön Alepan puolesta vastaa ketjujohtaja Merja Mustonen.

– Kivistön Alepaan ei vielä ole aiheutunut isompaa ruuhkaa koululaisista. Seuraamme tilannetta ja teemme yhteistyötä koulun rehtorin kanssa, sanoo Mustonen.

Mustonen kommentoi, ettei yksittäisen asiakasryhmän, esimerkiksi tietyn ikäisten asiakkaiden, tuloa kauppaan voi rajoittaa.

– Voimme rajoittaa asiakasmäärää, jos arvioimme asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden vaarantuvan tietyn asiakasmäärän ylittyessä. Silloin rajoitus koskisi kaikkia asiakkaita. Toistaiseksi asiakasmäärän rajoittamiselle ei ole turvallisuussyistä tarvetta.

Ketjujohtaja Mustonen sanoo Vantaalla olevan paljon Alepa-myymälöitä koulujen läheisyydessä.

– Jos myymälässä on tullut välituntien aiheuttamaa ruuhkaongelmaa, olemme pyrkineet ratkaisemaan ongelman yhteistyössä koulun kanssa nuoria opastaen, Mustonen muotoilee.