Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL:n ylilääkäri koronatilanteesta: "Emme ole onnistuneet kääntämään kehityskulkua"

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilannekatsauksessa käsiteltiin koronavirustautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilannekatsauksessa mukana ollut THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoi, että tiukat rajoitustoimet ovat parantaneet tilannetta esimerkiksi Euroopassa, mutta maat joutuvat nyt pohtimaan, mitä tehdä tiukkojen rajoitusten suhteen, sillä jos niitä puretaan, uhkaa tautitapausten lisääntyminen jälleen.

– Suomessa mentiin ensin loivaa ylämäkeä, nyt jyrkkää ylämäkeä tapausmäärissä. Nyt valitettavasti tilanne on se, että tätä laajaa väestöleviämistä on usean eri sairaanhoitopiirin alueella, Puumalainen jatkoi.

– Emme ole onnistuneet kääntämään kehityskulkua, vaikka suomalaiset ovat noudattaneet rajoituksia hyvin.

– Tartunnat painottuvat, toisin kuin keväällä, nuorempiin ikäluokkiin, sanoi puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Ennusteessa uusista sairaanhoitojaksoista puolestaan painottuvat iäkkäät henkilöt. Ylilääkäri Ville Pettilä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä esitti tiedotustilaisuudessa tehohoitoyhteisön huolen tehohoitotarpeen lisääntymisestä.

Sairaalahoidossa oli Suomessa 2. joulukuuta yhteensä 165 potilasta, joista 21 oli tehohoidossa. Tehohoitopotilaiden keski-ikä on pysynyt epidemian ajan samana (57 vuotta), ja potilaista 55 prosenttia on ollut alle 60-vuotiaita.

Taudista parantuneita arvioidaan olevan noin 18 100, mikä on noin 70 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Suomessa on tähän asti todettu yhteensä 25 882 koronavirustartuntaa. Tautiin liittyviä kuolemia on todettu 408.