Mielipide | Hiekkaharjun kaunis vesitorni on syytä säilyttää – "Purkaminen jättäisi merkittävän aukon maisemaan"

Vesitornien ottamisesta uuteen käyttöön on hyviä kokemuksia esimerkiksi Ilomantsista, jonka vanhassa vesitornissa toimii tänä päivänä viinibaari, kirjoittaja kertoo.

Simonkylän puolella sijaitseva, 1960-luvulla rakennettu Hiekkaharjun vesitorni aiotaan purkaa, kun sen vieressä rakenteilla oleva uusi vesitorni aloittaa toimintansa.

Vanhempi vesitorni on saanut jo jatkoaikaa, sillä alun perin sen purkamisen oli tarkoitus alkaa jo tämän vuoden puolella.

Uuden vesitornin työvaiheissa ilmenneistä ongelmista johtuen sen käyttöönotto viivästyy ja HSY:n mukaan vanhemman vesitornin purku ajoittuu ensi vuoden helmi–huhtikuulle.

Nyt on siis hyvä aika puolustaa Hiekkaharjun vesitornin olemassaoloa. Missään en ole huomannut käytävän keskustelua siitä, tarvitseeko vanha vesitorni todellakin purkaa.

Vesitorni on arkkitehtuurisesti upea ja näyttävä. Sen poistaminen jättäisi merkittävän aukon maisemaan.

Vesitornien ottamisesta uuteen käyttöön on hyviä kokemuksia esimerkiksi Ilomantsissa, jonka vanhassa vesitornissa toimii tänä päivänä viinibaari.

Lisäksi monissa paikoissa vanhat, alkuperäisestä käytöstään poistetut, vesitornit on säilytetty ja ne toimivat näköalapaikkoina.

Sellainen olisi loistava myös Vantaalla.

Vanhempi vesitorni puolustaa jo kaupunkikuvallisella merkityksellään omaa asemaansa.

Jiri Mäntysalo (komm.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut