Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hiekkaharjun kaunis vesitorni on syytä säilyttää – "Purkaminen jättäisi merkittävän aukon maisemaan"

Vesitornien ottamisesta uuteen käyttöön on hyviä kokemuksia esimerkiksi Ilomantsista, jonka vanhassa vesitornissa toimii tänä päivänä viinibaari, kirjoittaja kertoo.

Simonkylän puolella sijaitseva, 1960-luvulla rakennettu Hiekkaharjun vesitorni aiotaan purkaa, kun sen vieressä rakenteilla oleva uusi vesitorni aloittaa toimintansa.

Vanhempi vesitorni on saanut jo jatkoaikaa, sillä alun perin sen purkamisen oli tarkoitus alkaa jo tämän vuoden puolella.

Uuden vesitornin työvaiheissa ilmenneistä ongelmista johtuen sen käyttöönotto viivästyy ja HSY:n mukaan vanhemman vesitornin purku ajoittuu ensi vuoden helmi–huhtikuulle.

Nyt on siis hyvä aika puolustaa Hiekkaharjun vesitornin olemassaoloa. Missään en ole huomannut käytävän keskustelua siitä, tarvitseeko vanha vesitorni todellakin purkaa.

Vesitorni on arkkitehtuurisesti upea ja näyttävä. Sen poistaminen jättäisi merkittävän aukon maisemaan.

Vesitornien ottamisesta uuteen käyttöön on hyviä kokemuksia esimerkiksi Ilomantsissa, jonka vanhassa vesitornissa toimii tänä päivänä viinibaari.

Lisäksi monissa paikoissa vanhat, alkuperäisestä käytöstään poistetut, vesitornit on säilytetty ja ne toimivat näköalapaikkoina.

Sellainen olisi loistava myös Vantaalla.

Vanhempi vesitorni puolustaa jo kaupunkikuvallisella merkityksellään omaa asemaansa.

Jiri Mäntysalo (komm.)