Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa-aiheisia valokuvia on nyt kaikkien saatavilla – Vantaan kaupunginmuseon kokoelmiin kuuluvia kuvia voi vapaasti ladata Finna-palvelun kautta

Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkistossa on lähes 140 000 valokuvaa 1800-luvun loppupuolelta kuluvan vuoden kevääseen saakka. Nyt niistä runsaat 2 000 siirretty Finna-hakupalveluun, josta ne ovat vapaasti ladattavissa ja otettavissa käyttöön.

Museo lisää tarjontaa palveluun kaiken aikaa.

Hakupalvelun kautta ladattuja kuvia voi siis käyttää vapaasti, myös kaupallisessa tarkoituksessa. Mainoskäyttöön tarvitaan kuitenkin kuvissa mahdollisesti olevien henkilöiden lupa, museo kertoo tiedotteessaan.

Kuvan käytön yhteydessä on myös mainittava Vantaan kaupunginmuseo sekä kuvaaja, jos se on tiedossa.

– Ajatuksemme on, että kaupunginmuseon kokoelmat ovat kaikkien vantaalaisten yhteistä omaisuutta. Finnan kautta niihin pääsee entistä helpommin käsiksi, museoamanuenssi Anu Mönkkönen perustelee.

Painokelpoisia korkearesoluutiokuvia alettiin lisätä sivustolle syksyllä 2020. Viimeksi lisätyt valokuvakokonaisuudet sisältävät Vantaan merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön kohteita sekä purettuja mutta edelleen kaupunkilaisten kaipaamia rakennuksia.

Kuvia, joita ei palvelusta vielä löydy, voi tiedustella suoraan museolta. Asiakaspalvelun kautta toimitettuina kuvista peritään museon palveluhinnaston mukainen maksu.

Kaupunginmuseon Finna-näkymä esittelee kuvakokoelmien lisäksi myös esine- ja arkistokokoelmia sekä kulttuuriympäristökohteita.

Vantaan kaupunginmuseon Finnan löydät osoitteesta https://vantaankaupunginmuseo.finna.fi/. Lisätietoja saa muun muassa sähköpostitse: kuva-arkisto@vantaa.fi

Lue myös: Tältä näyttää kaupunginmuseon vanhin muotokuva